FACEM! Codin Maticiuc pune Reșița pe harta „Spitalelor publice din bani privați”

 

Campania umanitară „Spitale publice din bani privați”, inițiată în 2020 de Codin Maticiuc și Fundaţia Filantropică Metropolis, a ajuns și la Reșița, pentru renovarea și modernizarea secțiilor de radiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Într-o postare pe pagina sa de socializare, Codin Maticiuc face un apel către toți oamenii cu suflet mare să sprijine prin donații realizarea lucrărilor.

 

Fundaţia Filantropică Metropolis, coordonată de Codin Maticiuc, care derulează campania „Spitale publice din bani privați”, s-a alăturat la începutul lunii octombrie proiectului de renovare a secțiilor de radiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, unde urmau să ajungă trei aparate radiologice în valoare de aproximativ 2.000.000 de euro. Cu o condiție însă: vechile spații să fie modernizate, renovate și reabilitate.

 

„Solicitarea către noi a venit prin doamna Liliana Gherle, un om care face deja lucruri in Reșița, așa cum noi încercăm să facem peste tot. Ea se luptă să transforme acel spital din «Spitalul Groazei» în «Spitalul Speranței», așa cum îi place să-l numească. Pe scurt, spitalul a primit fonduri pentru achiziționarea a trei aparate de radiologie în valoare de câteva milioane de euro cu singura condiție de a-și renova singuri secțiile. Aici intervenim noi! Cu bani puțini, până în 200.000 de euro estimez acum, bani băgați doar în renovări spitalul și Reșița «pune mâna» pe aparatură de milioane. La propriu!”, a scris Codin Maticiuc pe pagina sa de socializare, pentru a-i mobiliza pe reșițeni în special să se alăture efortului de a crea condiții decente în cea mai mare unitate medicală din Caraș-Severin.

 

„Când am ajuns acolo senzația era ca și cum ai fi intrat într-un spital părăsit. Tavanul de la baie, pereții, holurile și ușa de la intrarea în secția de radiologie nu te duceau nicio secundă cu gândul că acel spital e funcțional. Reșițenii mei, mă ajutați să schimb asta și, în plus, să luăm toată aparatura aia?!? Sper să citească despre asta prietenii mei Răzvan și Dani care știu că susțin «Spitale publice din bani privați». Fraților, am ajuns la voi acasă, am nevoie să mă ajutați să dau de veste. Sper să citească Tinu Vidaicu care este extrem de legat de Reșița, poate țipă și el” – este apelul lansat de Codin Maticiuc. Acesta a ținut, totodată, să explice ce îl leagă de Reșița: „Am o afinitate deosebită pentru Reșița și toți locuitorii ei și din împrejurimi. Am făcut două filme în zonă și sunt foarte atașat de localnici. Primarul Nelu Popa mi se pare un om extraordinar, mi-ar plăcea să-l luăm noi la București. Andreea, proprietara de la Gasthof Tirol din Văliug îmi ia toți copiii mei de la orfelinat și le face toate poftele o săptămână în fiecare an. Am scris articole despre cum ne-au tratat oameni total necunoscuți din zonă în timp ce filmam. Minunat!”.

 

Cei care doresc să contribuie o pot face trimițând SMS cu textul „FACEM” la 8845 pentru 2 euro pe lună sau la 8864, pentru 4 euro pe lună.

 

Lucrările de reabilitare necesare amplasării celor trei aparate radiologice au demarat la începutul lunii octombrie și sunt în plină desfășurare. „Fără ajutorul Fundației Metropolis nu reușeam. Două aparate au fost aduse și montate în încăperi securizate cu plumb, se lucrează intens la terminarea celorlalte încăperi care aparțin secțiilor de radiologie – cameră pacient, cameră comandă etc. Urmează să începem lucrările la ambulatoriu, unde trebuie să ajungă aparatul cu numărul trei. Este incredibil dar adevărat. Împreună cu Fundația Metropolis am salvat două aparate, unul în valoare de 600.000 de euro și unul în valoare de aproximativ 1.000.000 de euro, în doar trei săptămâni. Fără finanțarea de la fundație nu reușeam. Donați,  chiar se poate!”, este mesajul Lilianei Gherle, președintele Asociației „Uniți Reușim”. În numele pacienților, dar și în nume personal, Liliana Gherle transmite mulțumiri tuturor celor care aleg să se implice: „Mulțumesc tuturor celor care au donat sau urmează să doneze. Celor din conducerea fundației le mulțumesc că au intrat într-o luptă contracronometru, o luptă grea și poate dură, o luptă care a adus bucurie la Reșița, bucurie și speranță pentru mai bine. Respect și prețuire! La Reșița sunt trei staționare care deservesc tot județul Caraș-Severin și, datorită vouă, părinții, frații, copii, bunicii, vecinii, colegii, locuitorii județului vor beneficia de imagistică medicală performantă. Mulțumim oameni buni pentru solidaritate și generozitate!”.

 

Sursă colaj foto: fanatik.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available