Fostul prefect Matei Lupu a scăpat de controlul judiciar în dosarul permiselor ilegale de portarmă

Magistrații Tribunalului Caraș-Severin au admis plângerea formulată de fostul prefect Matei Lupu împotriva ordonanţei de prelungire a controlului judiciar, dată de procuror pe 30 ianuarie 2020.

Este vorba despre dosarul instrumentat de DIICOT în care mai sunt cercetați comisarul-șef Ștefan Radu, șeful Serviciului Arme din IPJ Caraș-Severin, Nicolae Miculescu, și el polițist în cadul aceluiași serviciu, Nicolae Cerna, fost ofițer, tot la Serviciul Arme, și Ioan Pop, fost ofițer în Jandarmerie, administrator al Pop Tir Sportiv, firmă din Caransebeș acreditată pentru servicii în domeniul armelor și munițiilor și care deține singurul poligon privat de tragere din județ.

Drept urmare, măsura preventivă a controlului judiciar luată față de Matei Lupu prin ordonanța din 4 decembrie 2019, emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT Caraş-Severin, a fost revocată. Decizia este definitivă și a fost luată în baza unor prevederi din Codul de procedură penală care se referă la nelegalitatea măsurii: art. 242, alin. 1 (Măsura preventivă se revocă, din oficiu sau la cerere, în cazul în care au încetat temeiurile care au determinat-o ori au apărut împrejurări noi din care rezultă nelegalitatea măsurii), coroborat cu art. 213 alin. 6 (Judecătorul de drepturi şi libertăţi poate revoca măsura dacă au fost încălcate dispoziţiile legale care reglementează condiţiile de luare a acesteia).

Acuzațiile care i se aduc lui Matei Lupu nu au legătură cu rețeaua condusă de fostul ofițer din Jandarmerie, Ioan Pop, care elibera, cu ajutorul polițiștilor, permise de portarmă în urma unor examene trucate. În cazul fostului prefect, acuzațiile se referă la faptul că, în august 2019, a intervenit telefonic, în două rânduri, la ofiţeri de poliţie din cadrul IPJ Caraş-Severin (printre care și comisarul-șef Ștefan Radu), pentru un fost coleg de şcoală din Moldova Nouă, prins că a pierdut o cantitate de muniţie, și pentru o persoană suspectă de tăiere de material lemnos.

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite