Frontiera româno-sârbă, supravegheată din aer în Caraş-Severin

 

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Caraş-Severin a fost dotat cu o dronă. Aparatul a fost achiziţionat de Consiliul Judeţean.

 

Venind în întâmpinarea nevoii de echipamente moderne pentru o mai bună supraveghere a frontierei de stat de pe teritoriul județului, Consiliul Județean Caraș-Severin a achiziționat o dronă care a fost predată astăzi, 20 octombrie 2023, de către președintele Romeo Dunca subcomisarului Vichente Ponoran, şeful Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) – organism judeţean cu rol consultativ, a cărui activitate se desfășoară în interesul comunității în scopul asigurării unui climat de siguranță și securitate publică.

 

„Am acordat atenția cuvenită fiecărei solicitări de acest gen care ne este adresată. Supravegherea frontierei de stat este o prioritate pentru Consiliul Județean Caraș-Severin. Drona predată astăzi este de ultimă generație, cu caracteristici tehnice foarte bune și care va eficientiza activitatea de monitorizare a frontierei”, a declarat cu această ocazie președintele Romeo Dunca.

 

Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin îşi desfăşoară activitatea în cinci sectoare – Oraviţa, Naidăş, Socol, Moldova Veche şi Berzasca – şi trei puncte de trecere a frontierei – Naidăş, Moldova Veche şi Moldova Nouă, asigurând 160 de kilometri de frontieră, din care 64 de kilometri de frontieră fluvială.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite