„Gânduri interioare” – La numai 12 ani, Maia Truțulescu, elevă a Liceului de Arte „Sabin Păuța” din Reșița, se află la cea de-a șasea expoziție personală

 

Iubitorii de artă plastică din Reșița sunt așteptați joi, 26 mai, la Muzeul Banatului Montan, la o (re)întâlnire cu talentata Maia Truțulescu. Tânăra artistă plastică va expune atât lucrări noi, cât și lucrări care au fost, deja, prezentate în expoziții în București și Timișoara.

 

Intitulată „Inner Thoughts”/„Gânduri interioare”, expoziția de pictură cu care Maia Truțulescu, elevă în clasa a VI-a la Liceul de Arte „Sabin Păuța” din Reșița, se va prezenta în fața publicului reșițean pe 26 mai și este cel de-al șaselea demers plastic al artistei care a debutat cu o expoziție personală la vârsta de cinci ani. Expoziția „Inner Thoughts”/„Gânduri interioare” se întinde pe două săli și reunește lucrări care au fost prezentate în expozițiile din București și Timișoara, precum și lucrări realizate în ultimul an și va fi curatoriată de criticul de ară Gabriel Kelemen, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Arte și Design din Timișoara și vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Timișoara.

 

„Tânăra Maia Truțulescu este un prilej de maximă bucurie, nu vreau să zic lucruri mari dar este din punctul meu de vedere un miracol. Ce m-a bucurat când am întâlnit opera Maiei Truțulescu, a fost, în primul rând, inocența și seninătatea. Ea nu alunecă, după cum se vede, în derizoriu, nu pică în kitsch, nu alunecă în arta naivă. Ea nu este nici mare, nici mică. Este serioasă, asta mi s-a părut foarte interesant la ea, e ludică, senină. Ea-și oferă sufletul pe tavă, pe simeza asta atât de interesantă. Se simte că lucrează cu sufletul! Are un entuziasm aici, pe care mi-e greu să-l reconstitui, dar siguramente îl are prin carisma divină”, a spus Gabriel Kelemen despre tânăra artistă plastică.

 

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 26 mai, ora 18.00, la Muzeul Banatului Montan din Reșița.

 

 

Sursa foto: facebook Maia Trutulescu ArtStudio

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available