Grădini de relaxare, linişte şi învăţare pentru preşcolarii de la 14 unităţi de învăţământ din Caraş-Severin

 

La Grădinița cu Program Prelungit „Riki-Priki” din Reșița s-a desfăşurat festivitatea de premiere a unităților de învățământ preșcolar din Caraş-Severin care au implementat în acest an şcolar proiectul „G.R.L.I. – Grădina de Relaxare, Linişte şi Învăţare”.

 

„Grădina de relaxare, linişte şi învăţare” este un proiect național susținut de Asociația Creștini din Craiova în parteneriat cu Ministerul Educației. Proiectul a debutat în anul şcolar 2020-2021, când Caraş-Severin s-a numărat printre primele opt judeţe din ţară care au derulat acest proiect, prin Grădiniţa cu Program Prelungit „Floarea Soarelui” din Reşiţa. Iar în anul şcolar care tocmai s-a încheiat, proiectul a fost implementat în peste 450 de unități preșcolare și gimnaziale din 26 de județe. În Caraş-Severin, conceptul a fost experimentat în 14 grădiniţe, scopul fiind acela de a rezolva problemele comportamentale și emoționale ale copiilor într-un mediu educațional outdoor creat experimental.

 

 

Reprezentanţii celor 14 unităţi de învăţământ care au amenajat grădini de relaxare, linişte şi învăţare au fost premiaţi în cadrul unei festivităţi organizate chiar într-un asemenea spaţiu experimental, în curtea Grădiniţei „Riki Priki” din Reşiţa. „Am avut deosebita plăcere de a înmâna însemnele proiectului tuturor directorilor și coordonatorilor de proiect care au finalizat cu succes prima etapă a acestuia și au amenajat frumoase și creative grădini, adevărate oaze de relaxare, liniște și învățare. Activitățile desfășurate cu preșcolarii în aceste grădini au drept scop stimularea mentală și vizuală, stimularea învățării eficiente, relaxarea minții, sufletului, într-un context outdoor inedit”, a declarat Emilia Modrigan, inspector şcolar pentru Educaţie timpurie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

 

Ţintele proiectului „Grădina de relaxare, linişte şi învăţare” sunt: alfabetizarea învăţării, relaxării, liniştirii copiilor într-un mediu special amenajat outdoor; dezvoltarea competenţelor de proiectare, realizare şi evaluare, a rezolvării unor probleme de învățare sau de comportare a copiilor prin activităţi outdoor; dobândirea unor noi competenţe în acord cu strategia naţională privind asigurarea calităţii educaţiei; stimularea mentală și vizuală, stimularea învățării eficiente, relaxarea minții, sufletului, într-un context outdoor inedit.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available