În Lunca Pomostului a început numărătoarea inversă: 12 luni pentru finalizarea unei investiții de aproape 30 de milioane de lei

 

Primăria Reșița anunță că au început lucrările de demolare a ultimelor ruine ale Bazinului „7 Noiembrie” din Lunca Pomostului, amplasament care face obiectul unei investiții de 28,7 milioane de lei, realizată cu fonduri europene.

 

„Au început lucrările pe amplasamentul fostului bazin «7 Noiembrie». În acest moment se intervine pentru demolarea vechilor clădiri, urmând să se construiască un centru multifuncțional cu săli de antrenamente, spații expoziționale, cinematograf în aer liber. Întreaga zonă va fi transformată într-un spațiu public pentru relaxare și recreere, care va include o piațetă publică, terenuri de sport și spații verzi. Investiția este de peste 28 de milioane de lei, cu finanțare din fonduri europene.”, au anunțat astăzi reprezentanții Primăriei Reșița.

 

 

Precizând că lucrările sunt executate de o firmă din Reșița, primarul Ioan Popa punctează că în oraș sunt în derulare mai multe obiective de investiții ale municipalității asumate de agenți economici din municipiu: „La Centrul multifuncțional din Lunca Pomostului a fost predat amplasamentul, au fost arhitecții de la București aici și, acum, constructorul s-a apucat de lucrări. Este vorba despre aceeași firmă de construcții care a făcut grădinița de vizavi de Poliție, Chris Sketch Art. Este o firmă din Reșița și mă bucur că, iată, avem în oraș firme care reușesc să ia lucrări, să mergem înainte cu ei”.

 

Complexul de natație din Lunca Pomostului sau Bazinul „7 Noiembrie”, cum este cunoscut de reșițeni, a fost închis la începutul anilor 2000, după mai bine de cinci decenii de activitate sportivă. Cu timpul s-a ruinat, ajungând să se prăbușească parțial și făcând practic imposibilă orice tentativă de reabilitare. Din această cauză, autoritățile locale au luat decizia să îl demoleze și în locul lui să construiască un centru multifuncțional. Acesta va fi compus din două corpuri de clădire cu două etaje, pe o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați. Centrul va avea spații de tip centru de zi, pentru activități educative și cultural-recreative, inclusiv facilități sportive, însă nu și bazine de înot, întrucât la Reșița există, la ora actuală, un bazin olimpic funcțional, cel din Govândari. În jurul Centrului multifuncțional se vor amenaja spații verzi de agrement și pentru relaxare. Pe lângă reabilitarea carosabilului pe o suprafață de peste 7.000 de metri pătrați, vor fi modernizate trotuarele, vor fi amenajate alei, 30 de locuri de parcare și o piațetă pietonală. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar termenul de execuție a contractului este de 12 luni.

 

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available