„În Reșița s-au făcut multe tâmpenii în ultimii 25 de ani”

Primarul Ioan Popa este revoltat din cauza concesiunilor aberante din trecut. El așteaptă decizia finală a instanței pentru a scăpa de unul dintre contractele care nu a adus nimic bun orașului.

Este vorba despre cel prin care terenul de pe malul Bârzavei, din fața Gării de Nord, a fost preluat, în 2005, de Consirom Trust, care intenționa să ridice acolo un hotel. Lucrările au fost stopate de ani de zile și terenul zace în paragină. Aceasta nu este, însă, singura concesiune făcută fără cap în Reșița.

„În Reșița s-au făcut multe tâmpenii în ultimii 25 de ani. Gara de Nord, lăsând la o parte cum arată ea astăzi, este o construcție interesantă, are o anumită arhitectură. Și se află față în față cu catedrala, deci în acest interval nu aveai ce să intercalezi alte clădiri. E o stupizenie. Dar nu e singura. S-au făcut, în Reșița, foarte multe stupidități de genul acesta, foarte multe greșeli. Oamenii nu au înțeles ce înseamnă urbanism, dezvoltare, infrastructură. De exemplu, s-a dat în conceisune inclusiv un pasaj, cel de la Nera. Iar de la Intim în jos, pe fiecare stradă care face dreapta din bulevard, sunt chioșcurile până în bordură, astfel încât dacă vine un om în cărucior trebuie să coboare pe carosabil pentru a putea trece. Nu s-a ținut cont de absolut nimic”, a declarat primarul Ioan Popa.

Referitor la terenul din fața Gării de Nord, ocupat de scheletul din beton al hotelului care nu s-a mai construit, edilul a precizat că așteaptă să se epuizeze toate căile de atac, „după care agentul economic va fi somat să elibereze zona, să o pună la dispoziția Primăriei așa cum era inițial, adică să își piconeze stâlpii și ce o mai fi pe acolo. Zona este una frumoasă, între două poduri, vom face probabil un parc”.

Anul trecut, Primăria Reșița a obținut, în instanță, rezilierea contractului de concesiune încheiat în iunie 2005 cu firma omului de afaceri Emil Bulboacă, Consirom Trust. Tribunalul Caraș-Severin a dispus atât rezilierea contractului de concesiune, cât și obligarea pârâtului la plata redevenţei restante, în sumă de 84.552,38 lei, și a penalităţilor de întârziere. De asemenea, ConsiromTrust are obligația să dezafecteze zona concesionată și să o aducă la starea iniţială, pe cheltuiala sa. La sfârșitul lunii trecute, decizia Tribunalul Caraș-Severin a fost menținută de Curtea de Apel Timișoara. Consirom Trust mai are la dispoziție o singură cale de atac: recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Sursă foto: reper24.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite