Suntem prezenți și pe

Fără categorie

„În Reșița s-au făcut multe tâmpenii în ultimii 25 de ani”

Publicat cu

în

Primarul Ioan Popa este revoltat din cauza concesiunilor aberante din trecut. El așteaptă decizia finală a instanței pentru a scăpa de unul dintre contractele care nu a adus nimic bun orașului.

Este vorba despre cel prin care terenul de pe malul Bârzavei, din fața Gării de Nord, a fost preluat, în 2005, de Consirom Trust, care intenționa să ridice acolo un hotel. Lucrările au fost stopate de ani de zile și terenul zace în paragină. Aceasta nu este, însă, singura concesiune făcută fără cap în Reșița.

„În Reșița s-au făcut multe tâmpenii în ultimii 25 de ani. Gara de Nord, lăsând la o parte cum arată ea astăzi, este o construcție interesantă, are o anumită arhitectură. Și se află față în față cu catedrala, deci în acest interval nu aveai ce să intercalezi alte clădiri. E o stupizenie. Dar nu e singura. S-au făcut, în Reșița, foarte multe stupidități de genul acesta, foarte multe greșeli. Oamenii nu au înțeles ce înseamnă urbanism, dezvoltare, infrastructură. De exemplu, s-a dat în conceisune inclusiv un pasaj, cel de la Nera. Iar de la Intim în jos, pe fiecare stradă care face dreapta din bulevard, sunt chioșcurile până în bordură, astfel încât dacă vine un om în cărucior trebuie să coboare pe carosabil pentru a putea trece. Nu s-a ținut cont de absolut nimic”, a declarat primarul Ioan Popa.

Referitor la terenul din fața Gării de Nord, ocupat de scheletul din beton al hotelului care nu s-a mai construit, edilul a precizat că așteaptă să se epuizeze toate căile de atac, „după care agentul economic va fi somat să elibereze zona, să o pună la dispoziția Primăriei așa cum era inițial, adică să își piconeze stâlpii și ce o mai fi pe acolo. Zona este una frumoasă, între două poduri, vom face probabil un parc”.

Anul trecut, Primăria Reșița a obținut, în instanță, rezilierea contractului de concesiune încheiat în iunie 2005 cu firma omului de afaceri Emil Bulboacă, Consirom Trust. Tribunalul Caraș-Severin a dispus atât rezilierea contractului de concesiune, cât și obligarea pârâtului la plata redevenţei restante, în sumă de 84.552,38 lei, și a penalităţilor de întârziere. De asemenea, ConsiromTrust are obligația să dezafecteze zona concesionată și să o aducă la starea iniţială, pe cheltuiala sa. La sfârșitul lunii trecute, decizia Tribunalul Caraș-Severin a fost menținută de Curtea de Apel Timișoara. Consirom Trust mai are la dispoziție o singură cale de atac: recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Sursă foto: reper24.ro

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație6 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație7 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social13 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate17 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație20 de ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educație2 zile în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite