Actualitate
Încă 5 puncte de trecere a frontierei redeschise. Dar nu și în Caraș-Severin!

Începând de astăzi, 17 iunie, s-a reluat traficul internațional de persoane și mărfuri prin mai multe puncte de trecere a frontierei deschise la granița cu Serbia, Bulgaria și Ucraina. Rămân, însă, în continuare închise 16 puncte de trecere a frontierei, majoritatea la granița cu Serbia, printre care și cele din Caraș-Severin.
5 puncte de trecere a frontierei au fost redeschise, astăzi, de autoritățile române, atât pentru autovehicule, cât și pentru trenuri de mărfuri și călători. Măsura a fost luată în vederea fluidizării traficului la frontieră, în contextul relaxării măsurilor ce privesc călătoriile internaționale. Printre acestea nu se află, însă, și punctele de trecere de la frontiera româno-sârbă din Caraș-Severin, Naidăș-Kaluderovo (rutier) și Moldova Veche-Golubac (fluvial), deși, potrivit prefectului Cristian Gâfu, la Naidăș era totul pregătit pentru reluarea traficului.
„Am fost vineri (12 iunie, n.red.) la Vama Naidăș pentru că mă așteptam, 50 la sută, să se redeschidă. Am identificat locul, este pregătit, pentru cortul celor de la ISU și pentru personalul de la Direcția de Sănătate Publică, să organizeze trierea epidemiologică. Am discutat inclusiv cu conducerea Inspectoratul de Jandarmi, să facem culoarul acela pentru a nu se crea aglomerație dacă va fi trafic mare de persoane, dar, deocamdată, nu e cazul. Vedem săptămâna viitoare dacă se va redeschide”, a declarat prefectul Cristian Gâfu în cadrul unei conferințe de presă susținută în urmă cu două zile.
Spre Serbia, prin Timiș sau Mehedinți
La granița cu Serbia au fost deschise, în schimb, începând de astăzi, punctele de trecere a fronterei Jimbolia-feroviar (Timiș) și Porţile de Fier II-rutier (Mehedinţi). Sunt, de asemenea, operaționale punctele Stamora Moravița și Porțile de Fier I. Rămân în continuare închise următoarele puncte: Drobeta Turnu Severin (cu excepția traficului de marfă), Orşova, Moldova Nouă, Naidăș, Vălcani, Stamora Moraviţa-feroviar (cu excepția traficului de marfă), Lunga și Foeni.
Tot începând de astăzi au fost redeschise două puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria, Negru Vodă-rutier şi feroviar (județul Constanța) și Turnu Măgurele-rutier (bac) şi portuar (Teleorman) și unul cu Ucraina, Sighetu Marmației-rutier (Maramureș).
Și la frontiera cu Ungaria, Republica Moldova, Ucraina și Bulgaria sunt, de asemenea, puncte de trecere unde activitatea rămâne suspendată temporar, total sau parțial. Este vorba despre Carei-feroviar și Săcuieni (cu excepția lucrătorilor transfrontalieri), ambele la frontiera româno-ungară din județul Satu Mare; Bechet cu excepția traficului de marfa) din Dolj și Lipniţa și Dobromir (județul Constanța), la frontiera cu Bulgaria; Isaccea (județul Tulcea), la frontiera româno-ucraineană și Rădăuţi Prut (județul Botoşani) și Oancea (judeţul Galaţi) la frontiera româno-moldoveană.
Mai multe informaţii privind situaţia punctelor de frontieră se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line, care poate fi accesată la adresa: http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.
Interdicții și izolări la domiciliu rămase în vigoare
Poliția de Frontieră reamintește că, în continuare, se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini din state non-UE, respectiv care nu aparţin spațiului Economic European şi Confederației Elvețiene, precum şi apatrizilor, cu anumite excepții prevăzute de legislația în vigoare.
„Totodată, persoanele care vin în România din ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare sau izolare (Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Elveția, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria, n.red.), dar care, înaintea plecării din ţara respectivă, nu au stat cel puţin 14 zile pe teritoriul acesteia intră în carantină sau în izolare la locația declarată, împreună cu colocatarii, inclusiv familia sau aparţinătorii, după caz. La intrarea în ţară, pe lângă controlul specific, persoanele sunt preluate de către reprezentanții DSP pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic”, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, subcomisarul Petre Nicola.
- Actualitate4 săptămâni în urmă
Eveniment comemorativ, la 76 de ani de la deportarea germanilor din Banatul Montan în URSS
- Actualitate4 săptămâni în urmă
Incidența COVID-19 în Reșița a scăzut sub 3 la mie! Se deschid restaurantele în interior?
- Educație3 săptămâni în urmă
UPDATE. Cum începe școala în Caraș-Severin? 168 de dascăli vaccinați anti-COVID, 5 unități de învățământ în scenariul roșu, 60 pe galben
- Actualitate3 săptămâni în urmă
Proiectul pentru reintroducerea tramvaiului în Reșița își așteaptă constructorul, licitația a fost urcată în SICAP
- Educație3 săptămâni în urmă
ISJ și DSP au stabilit cum se reia școala în Caraș-Severin. 225 de unități de învățământ – în scenariul verde, 168 – pe galben, 12 – pe roșu