Incendiu de vegetaţie uscată în Munţii Cernei. Arde Vârful Arjana [FOTO]

 

Douăzeci de pompieri militari de la detaşamentele din Reşiţa şi Caransebeş intervin, încă de la primele ore ale dimineţii, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată ce a fost semnalat în zona Cracul Teiului – Vârful Arjana, la o altitudine de peste 1.500 de metri.

 

Focarele de incendiu din Munţii Cernei, Vârful Arjana, au fost identificate aseară, pe parcursul unei recunoaşteri aeriene. Pentru stingerea acestora, la faţa locului au acţionat echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş şi al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cornereva, precum şi lucrători silvici. Operaţiunea de stingere a incendiului de vegetaţie uscată ce se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ un hectar a fost reluată în această dimineaţă, cu forţe suplimentare.

 

„Mai sunt două focare, incendiul manifestându-se pe aproximativ un hectar. Ard lăstăriș, frunze și doborâturi într-o pădure de cer. La locul incendiului au fost concentrate forţe de la Detașamentele de Pompieri Reşiţa şi Caransebeş, 20 de pompieri, precum şi lucrători silvici de la Ocolul Silvic Mehadia. Pompierii militari intervin cu două autospeciale cu apă, două autoutilitare de teren 4×4, bazine de apa de 1.000 de litri, saci stingători, turbosuflante, pliciuri și lopeți”, informează purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic“, Elena Tarla.

 

Sursa foto: ISU Semenic

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite