Incidența COVID-19 în Reșița, 4,25‰. În Ocna de Fier, 10,33%! Centre de vaccinare pentru etapa a doua a campaniei, funcționale doar în Caransebeș, Moldova Nouă și Oravița

1.434 de doze de vaccin anti-COVID-19 au ajuns astăzi în Caraș-Severin. Peste 80% din doze au fost distribuite în cele trei centre unde se pot vaccina și persoanele eligibile în etapa a doua a campaniei de imunizare, la spitalele din Caransebeș, Oravița și Moldova Nouă. Celelalte doze au ajuns la spitalele din Reșița și Oțelu Roșu pentru continuarea vaccinării cadrelor medicale.

Potrivit DSP Caraș-Severin, „pentru etapa a doua de vaccinare în Caraș-Severin sunt disponibile trei centre de vaccinare. Ele sunt organizate la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, la Spitalul Orășenesc Oravița și la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă”. În aceste centre au fost distribuite, astăzi, 1.176 de doze de vaccin, 564 la Caransebeș, 348 la Moldova Nouă și 264 la Oravița, dintr-un total de 1.434 de vaccinuri anti COVID-19 câte au fost alocate județului Caraș-Severin din această nouă tranșă. Deși Spitalul Județean de Urgență Reșița și Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu nu vor avea centrele deschise pentru etapa a doua de imunizare, și aici au fost distribuite astăzi doze de vaccin, 210 la Reșița și 48 la Oțelu Roșu, pentru continuarea vaccinării personalului din sistemul de sănătate.

Până când vor fi deschise toate cele 16 centre de vaccinare prevăzute a fi funcționale în etapa a doua, la Reșița, Caransebeș, Oravița, Bocșa, Băile Herculane, Oțelu Roșu, Moldova Nouă, Bozovici, Ezeriș și Slatina Timiș, cărășenii care doresc să se imunizeze și sunt eligibili o pot face la oricare dintre centrele de la spitalele din Caransebeș, Oravița sau Moldova Nouă. „Persoanele care accesează acum platforma națională pentru a se înscrie la vaccin vor fi repartizate într-unul din cele trei centre de vaccinare care sunt deschise. Este vorba despre persoanele cu vârste de peste 65 de ani, bolnavii cronic, angajații instituțiilor cheie de apărare, ordine publică, din învățământ, din transporturi și energie”, informează purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

Până astăzi, în Caraș-Severin s-au vaccinat împotriva COVID-19, în cadrul primei etape de imunizare, 1.643 de persoane: 790 la Spitalul Județean de Urgență Reșița,  504 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, 224 la Spitalul Orășenesc Oravița, 70 la Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu și 55 la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă.

Conform raportării de astăzi a DSP, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 pe ultimele 14 zile la nivelul localităţilor din Caraș-Severin menține Reșița la un nivel ridicat, de 4,28 cazuri la mie. Incidențe mai mari se înregistrează în comunele Târnova, de 5,25‰, și Ocna de Fier, unde s-a depășit 10‰! La nivel de județ, în ultimele 14 zile au fost confirmați cu COVID 731 de cărășeni, mai mult de jumătate dintre aceștia (381) fiind domiciliați în Reșița.

Sursă foto: digi24.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite