„Innovation Labs” înainte de Eminescu, la Universitatea „Eftimie Murgu”

Pentru prima dată la Reșița, astăzi, 15 ianuarie 2020, de la ora 11, în Sala multimedia „Constantin Gruescu” a Universității „Eftimie Murgu”, are loc un eveniment „Idea Jam” din seria „Innovation Labs”, prin care studenților universității și tinerilor din regiune li se oferă oportunități menite a facilita pătrunderea cu succes în lumea antreprenoriatului.

Acceleratorul „Innovation Labs 2020” invită tinerii pasionați de tehnologie și inovare digitală să își pună ideile în mișcare în „Hackathoanele” și programele de mentorat organizate în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara. Acestea sunt deschise studenților și tinerilor care își doresc să trăiască experiența dezvoltării unui produs tech alături de mentori de top, antreprenori și specialiști în ICT și business, potrivit Biroului de presă al UEMR.

„«Innovation Labs 2020» urmărește opt direcții de dezvoltare: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility. Tinerii pornesc de la o idee pe care o rafinează în cadrul programului de mentorat și o transformă treptat într-un prototip viabil și persuasiv, cu aplicații în piață”, informează prorectorul UEMR, Cristian Chioncel.

Programul este organizat de către Asociația Tech Lounge cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, Enel, Continental, OMV Petrom, precum și The Romanian-American Foundation ca partener strategic.

În altă ordine de idei, tot astăzi, 15 ianuarie, dar de la ora 15.30, în sala C 2.5, UEMR marchează în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Reșița, Teatrul de Vest Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin Ziua Culturii Naționale. Sub genericul „Citim Eminescu”, studenți ai programului de studii Pedagogia învățământului primar și preșcolar, alături de actorii Camelia Ghinea și Andrada Samoilă, vor citi din manuscrisele Mihai Eminescu „într-un eveniment de suflet”, semnalează aceeași sursă.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite