Ion Marcel Ciolacu, desemnat premier de către Klaus Werner Iohannis

 

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat astăzi prim-ministru pe liderul PSD Ion Marcel Ciolacu. Acesta este al cincilea premier social-democrat în cele două mandate prezidențiale ale lui Iohannis, după Victor Ponta, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Dăncilă.

 

După consultările, formale, cu reprezentanții partidelor parlamentare acceptate la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis – PSD+PNL+Minorități, UDMR, USR, AUR, nu și Forța Dreptei! –, președintele României a ieșit în fața presei alături de Marcel Ciolacu și a anunțat desemnarea acestuia în funcția de prim-ministru.

 

„Faptul că astăzi ne găsim aici ca să formalizăm rotația premierilor arată un nou nivel de implicare și seriozitate la nivelul coaliției de guvernare. Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate. Românilor li s-a promis o guvernare care rezolvă marile crize care s-au arătat deja la orizont atunci și au fost rezolvate. În aceste condiții, după consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziția de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al Coaliției și să continue munca dedicată, serioasă, eficientă și eficace a Coaliției cu acest guvern care se va forma probabil în scurt timp. Domnule prim-ministru desemnat, vă doresc mult succes în negocierile pentru formarea Guvernului și vă aștept pentru depunerea jurământului”, a declarat Iohannis.

 

Primele cuvinte ale lui Marcel Ciolacu în calitate de premier desemnat i-au fost adresate lui Klaus Iohannis… în calitate de sărbătorit: „Domnule președinte, în primul rând aș dori să vă transmit «La mulți ani!», e ziua dvs. În al doilea rând, îi mulțumesc președintelui PNL, domnului Nicolae Ciucă, pentru gestul de onoare pe care l-a făcut, și aș dori să-i mulțumesc din postura de român, pentru că prin gestul său România a trecut într-o altă etapă, de democrație consolidată. Dacă guvernul condus de Nicolae Ciucă a adus și a fost despre stabilizarea României, îmi doresc ca viitorul guvern al României condus de către mine să fie despre economie și reformă. În primul rând, până joi România trebuie să aibă un guvern votat și pe urmă să venim la dvs. pentru depunerea jurământului”.

 

În această după-amiază, premierul desemnat și președintele PNL vor purta ultimele negocieri cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, cu privire la viitoarea formulă de guvernare.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite