ISJ Caraș-Severin nu (mai) reduce nicio clasă la liceele teoretice

 

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Caraș-Severin a aprobat suplimentarea Proiectului planului de școlarizare pentru anul școlar 2023-2024 la nivelul județului Caraș-Severin, în conformitate cu solicitările formulate de trei unități de învățământ din Reșița și una din Caransebeș cărora, anterior, ISJ le redusese numărul de clase.

 

După ce, în luna ianuarie a acestui an, conducerea de la acea dată a Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin nu a acceptat, în Proiectul planului de școlarizare pentru anul școlar 2023-2024, propunerile de clase venite din partea a patru unități de învățământ – Liceul Teoretic „Traian Vuia”, Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” și Colegiul Naţional „Mircea Eliade” din Reşiţa, respectiv Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Caransebeş – aprobând pentru acestea cu câte o clasă mai puțin, săptămâna aceasta, după schimbarea inspectorului școlar general, s-a revenit asupra deciziei. În urma reanalizării memoriilor depuse la ISJ de către unitățile de învățământ vizate, luni, 13 martie, și astăzi, 16 martie, a fost aprobată suplimentarea Proiectului planului de școlarizare în conformitate cu solicitărilor formulate de cele patru școli.

 

„Viziunea noastră este să acordăm șanse egale la educație tuturor elevilor și să asigurăm cuprinderea întregii generații de absolvenți ai claselor a VIII-a în învățământul liceal și în învățământul profesional, inclusiv dual. Cred că este foarte important să ne păstrăm elevii în județ, să nu-i determinăm să plece de la noi pentru că nu le putem oferi ceea ce își doresc, pe baza unui calcul al posibilității migrației elevilor. Este adevărat că ar putea exista acest fenomen, al migrației elevilor, dar noi, ca Inspectorat Școlar Județean, avem datoria, obligația chiar, să asigurăm un loc în clasa a IX-a pentru fiecare absolvent din județ, pentru că celelalte județe nu își stabilesc locurile la clasa a IX-a gândindu-se că elevii din Caraș-Severin vor migra la ei”, a declarat inspectorul școlar general Lucian Miclău. „Noi nu vrem să trecem elevii la capitolul pierderi, așa cum au fost numiți, nepotrivit, după părerea mea, în ședințele anterioare, din ianuarie-februarie, elevii care ar putea pleca din județ. Sunt copiii noștri, elevii noștri și trebuie să le acordăm locul în clasa a IX-a, garantat de întreaga legislație actuală, unde nu există cuvântul pierderi referitor la elevi”, a precizat inspectorul școlar general.

 

Pentru anul școlar 2023-2024, unitățile de învățământ liceal și profesional din Caraș-Severin mizează pe 1.998 de absolvenți de gimnaziu.

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available