Suntem prezenți și pe

Administrație

ISU, apel către cei care incendiază vegetația uscată: „Se poate întâmpla să ne solicite că le ia foc casa și să nu avem pe cine să mai trimitem!”

Publicat cu

în

În plină criză de coronavirus, pompierii cărășeni, angrenați și ei în lupta împotriva epidemiei, au în față o altă provocare: incendiile de vegetație uscată. În medie, trebuie să intervină la două-trei pe zi, însă, din experiența anilor trecuți, acesta este doar începutul. Salvatorii avertizează că, în condițiile actuale, există riscul să nu reușească să facă față unui număr mare de intervenții.

Inspectorul șef al ISU „Semenic”, colonelul Cristinel Coneru, a lansat un apel către toți proprietarii de terenuri agricole care, odată cu încălzirea vremii, au dat startul sezonului incendiilor de vegetație uscată, punând în dificultate pompierii. Aceștia trebuie să se împartă, în această perioadă, între multiple misiuni, inclusiv în gestionarea fenomenului COVID-19.

„Oamenii trebuie să înțeleagă că este o perioadă foarte dificilă. Noi ne facem datoria, mergem la intervenții, dar trebuie să se oprească! Să înțeleagă că se poate întâmpla să solicite să vină pompierii să stingă că le ia foc casa și să nu avem pe cine să mai trimitem. Îmi pare rău că transmitem un astfel de mesaj, dar cred că ar trebui să înțeleagă și să nu mai incendieze grădinile, pajiștile și, în general, terenurile agricole. Să ne lase să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut. Să ne lase să ne facem datoria!”, a transmis colonelul Cristinel Coneru.

„Cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au viața cea mai grea în această perioadă. Au, zilnic, accidente, incendii și asigură la capacitate maximă și restul de activități legate de deplasarea, transportul persoanelor depistate pozitiv cu coronavirus la Timișoara, a persoanelor suspecte”, a subliniat, la rândul său, prefectul Cristian Gâfu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a dat asigurări că, după depășirea crizei de coronavirus, va analiza situația pentru a găsi soluții de responsabilizare a UAT-urilor și a serviciile locale pentru situații de urgență în problema incendiilor de vegetație uscată.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație5 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație7 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social13 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate16 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație20 de ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educație2 zile în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite