IzolA(r)t în inima Banatului. Nouă zile de teatru, muzică, vernisaje, lansări de carte și cursuri de management cultural

 

Iubitorii artei sunt aşteptaţi la Socolari – locul pus pe harta culturală a României de artişti din Timişoara care, de câţiva ani, organizează aici evenimente dintre cele mai diverse. Unul dintre acestea este IzolA(r)t, un festival complex ce se va desfăşura în perioada 21-29 august.

 

Şase spectacole de teatru, cinci întâlniri muzicale, patru expoziții, două lansări de carte, o instalaţie, un concert rock şi o şcoală de vară de management cultural. Toate acestea vor avea loc între 21 și 29 august la Socolari, la IzolA(r)t Fest, un eveniment despre care reputatul regizor Ştefan Iordănescu – directorul artistic al festivalului – spune că va aduce o infuzie sănătoasă de cultură.

 

„Din 21 și până în 29 august, hub-ul cultural din Socolari va face să bată din nou mai tare inima Banatului. Cum? Printr-o infuzie sănătoasă de teatru, muzică, vernisaje, lansări de carte și, nu în ultimul rând, prin cursurile școlii de vară de management cultural. De ce? Știe toată lumea: pentru că avem nevoie de cultură și de oamenii care se înrolează de bunăvoie în cea mai frumoasă armată: cea a Artei, sub toate formele sale de manifestare”, spune Ştefan Iordănescu.

 

Proiectul este dezvoltat de Asociația „Culori cu suflet” și cofinanțat de Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Sasca Montană şi Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, fiind cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART. „Alături de ei, un rol la fel de important au și rezidenții din zonă care își deschid larg porțile pentru a ne primi”, precizeză Ştefan Iordănescu. Este vorba despre gazdele evenimentelor cuprinse în agenda festivalului, artişti care au repopulat satul Socolari şi care îşi pun casele la dispoziţie pentru acţiuni culturale.

 

Organizatorii atrag atenţia că pot participa la evenimentele din cadrul IzolA(r)t Fest doar persoanele care fac dovada că sunt vaccinate împotriva COVID-19, că au trecut prin boală sau că au fost testate negativ cu cel mult 48 de ore înainte.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available