Fotbalul juvenil din Reşiţa trebuie reorganizat pe criterii de eficienţă şi performanţă, este de părere antrenorul Lucian Dobre, care recunoaşte că are planuri mari pe acest domeniu, în calitate de consilier local. Reşiţa trebuie să se inspire din modelele de succes ale altor ţări, spune cunoscutul tehnician, care vrea să pună bazele unei academii de fotbal cu autofinanţare.
„Aici, trebuie să recunosc că am gânduri foarte mari. Vreau să fac o academie de fotbal. Nu știu dacă se cunoaște faptul că la cluburile mari, de exemplu la FC Barcelona, există La Masia, academie care este separată de marele club catalan. Este pepiniera Barcelonei. Consider că pentru a avea progres și pentru a face performanță, trebuie să înțeleagă toată lumea, de la părinți și până la autorități, că și în străinătate, până la o anumită vârstă, toată lumea plătește. Părinții plătesc până în momentul în care există o certitudine din partea clubului că acei copii vor deveni fotbaliști profesioniști. În străinătate, până când nu se ajunge la fotbalul adevărat, 11 contra 11, toată lumea plătește, indiferent de club. Toată lumea trebuie să înțeleagă că nu poți să investești banii publici în copii mici, deoarece mulţi copii vin 2-3 luni și apoi se lasă. Noi trebuie să investim banii publici cât mai eficient pentru a produce cât mai mult, pentru ca acel club să se poată autofinanța. În momentul în care un club scoate pe an măcar un fotbalist de clasă, atunci poate își va permite să nu mai ia taxe de la părinți”, a spus Dobre.
Omul de fotbal Lucian Dobre conduce în prezent şi clubul ACS Mundo, care are ca principal obiectiv depistarea tinerelor talente din fotbalul cărăşean.
Foto: ACS Progresul Ezeris