Maestru al literaturii: Gheorghe Jurma la 79 de ani

 

Astăzi celebrăm nu doar un simplu om, ci o adevărată forță în lumea literară românească: Gheorghe Jurma.

 

Cu o cariera impresionantă ca publicist, editor, critic, istoric literar și coordonator al Cenaclului Semenicul din Reșița, Jurma este o prezență indispensabilă la orice eveniment literar din Banatul Montan și nu numai.

 

La cei 79 de ani, Gheorghe Jurma continuă să strălucească prin vitalitatea neobosită, spiritul critic acut și modul ludic în care abordează fiecare nouă apariție pe piața cărții. Invitat permanent la toate evenimentele literare, este fără îndoială sufletul oricărei dezbateri sau discuții literare, fiind mereu pregătit să ofere un sfat sau să aducă argumente solide în favoarea marilor scriitori ai literaturii române, cu o deosebită predilecție pentru Eminescu și Sadoveanu.

 

Cu o agendă încărcată, găsește întotdeauna timp pentru a împărtăși din vasta sa cunoaștere literară și pentru a contribui la dezvoltarea și promovarea culturii și literaturii române. Fie că laudă sau critică, prezența sa aduce întotdeauna o perspectivă valoroasă și unicitate fiecărui moment dedicat cărții. Astfel, fără Gheorghe Jurma, niciun eveniment literar din zona Banatului Montan nu ar fi complet.

 

Să-i urăm lui Gheorghe Jurma un sincer „La Mulți Ani!”, recunoscând și apreciind dedicarea, pasiunea și contribuțiile sale de neprețuit la promovarea literaturii române și a culturii în general în zona Banatului Montan și dincolo de el!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available