Maia Truțulescu, eleva Liceului de Arte „Sabin Păuța” Reșița, premiantă și în finala din SUA a Concursului internațional „Afișe pentru Pace”

 

După ce a câștigat Marele Premiu la etapa națională a Concursului de desene „Afișe pentru Pace”, eleva Liceului de Arte „Sabin Păuța” din Reșița se regăsește și printre premianții fazei finale a competiției internaționale organizate anual de către Lions Clubs International în Oak Brook, Illinois, Statele Unite ale Americii.

 

Concursul artistic „Afișe pentru Pace”, ce are drept temă „We are all conected” – „Toți suntem conectați” și este destinat copiilor din întreaga lume, cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, și-a desemnat săptămâna aceasta câștigătorii. Printre premianți se numără și reprezentanta României, reșițeanca Maia Truțulescu.

 

Anunțul a fost făcut astăzi de către reprezentanții Lions România: „Desenul promovat de Districtul 124 România la Concursul Internațional «Afișe pentru Pace» ediția 2021-2022 a fost desemnat câștigător al unui Premiu de Merit. Astfel, Maia Truțulescu, elevă la Liceul de Arte Sabin Păuța din Reșița, sponsorizată de Lions Club Reșița Kindness, va primi 500$ și o Diplomă de Merit, fiind unul dintre cei 23 de copii din lume care au câștigat acest premiu la etapa internațională a concursului. Felicitări, Maia Truțulescu!”.

 

 

La faza națională a concursului, din noiembrie 2021, participaseră zeci de desene promovate de cluburi Lions din întreaga țară, câștigătoare fiind desemnată lucrarea Maiei Truțulescu, cea care a obținut astfel dreptul de a reprezenta România la etapa internațională a concursului din Statele Unite ale Americii.

 

Despre viziunea transpusă în desenul său, o lucrare 60/50 cm, realizată în tehnică mixtă, Maia Truțulescu a spus: „Lucrarea reprezintă legătura dintre oameni, iar pornind de la tema «We are all conected» am încercat să surprind o lume ideală în care copiii sunt viitorul lumii, ei construind cu dragoste și dăruire un pământ ideal. E ca o grădină în care toți se bucură, se susțin și se integrează într-un singur loc. Din acest loc ideal am ilustrat o scară spiralată, care este de fapt spirala ADN-ului, fiindcă toți avem aceeași origine și stă în natura lucrurilor să fim egali. În spate am reprezentat un pod, o punte de legătură între două mega-orașe, două lumi probabil diferite, dar care comunică, se conectează una cu alta atunci când oamenii își dau mâna unul cu altul și se susțin. Prietenia și legătura care există între oameni am reprezentat-o prin mâinile strânse. Ele formează un lanț de siguranță care face posibilă armonia între noi, între culturi, sau între noi și tot ce ne înconjoară”.

 

Maia Truțulescu este elevă în clasa a VI-a la Liceul de Arte „Sabin Păuța” Reșița; profesor coordonator – Marian Truțulescu.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite