Suntem prezenți și pe

Administrație

Majorări la buget!

Publicat cu

pe

Consiliu Local a reușit o rectificare pozitivă pentru bugetul Reșiței, prin aprobarea unei hotărâri, o majorare cu 124.400 de lei atât la venituri, cât și la cheltuieli. Administrația locală precizează că bugetul a fost structurat pe volumul de venituri ce poate fi încasat de la bugetul local, cât și nevoia de cheltuieli ale instituțiilor din subordinea Consiliului Local.

Astfel, la venituri, privind impozitul pe clădiri, s-a aprobat o majorare de 54.400 lei. La subvenții pentru finanțarea sănătății de la bugetul de stat majorarea s-a făcut  cu suma de 70.000 lei, iar pentru secțiunea de dezvoltare cu 12.400 de lei.

S-au propus însă, la secțiunea venituri, și diminuări la cheltuieli de personal cu suma de 150.000 lei, dar și diminuări cu 230.000 lei la cheltuieli materiale.

Tot în aceeași hotărâre s-a propus și aprobat diminuarea la capitolul ”Tranzacțiile privind datoria publică și împrumuturi” în sumă de 100.000 lei – cheltuieli materiale.

Pentru secțiunea învățământ, bugetul s-a majorat cu 205.700 lei, iar la sănătate cu 70.000 lei, pentru cheltuieli de personal.

Pentru ”Cultură, recreere și religie” s-a majorat bugetul cu 10.000 lei. La Direcția de Patrimoniu s-a propus o diminuare la cheltuieli de personal cu 88.800 lei și o majorare de 28.000 lei cheltuieli materiale. Pentru CSM Reșița s-a acordat o majorare de 300.000 lei.

Tot majorare s-a propus la capitolul ”Locuințe, servicii și dezvoltare publică” cu suma de 4.000 de lei privind cheltuieli pentru reabilitarea energetică a liceelor din oraș.

Majorări privind bugetul s-au făcut și la capitolul Protecția mediului – cu 100.000 lei – la subvenții, dar și la transport – în sumă de 63.700 lei.

Continuați lectură
Reclamă
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Traseu turistic de artă stradală în Reșița

Publicat cu

pe

Regenerarea urbană prin intermediul artei stradale va contura un traseu turistic mai puțin obișnuit pentru vizitatorii Reșiței. Imaginați-vă că ajungeți în Cetatea de Foc, închiriați una din cele 60 de biciclete personalizate ale primăriei și admirați impresionantele graffiti realizate de artiști internaționali, în punctele cheie ale orașului. Prin intermediul acestui concept, administrația locală urmărește creșterea valorii spațiului public și poziționarea municipiului pe circuitul turistic al vânătorilor de artă, spune arhitectul orașului Amarisia Florei.

Toată povestea a început în vara acestui an, atunci când la Reșița a avut loc cea de a II-a ediție a Festivalului de Rock Custom. Două calcane, aflate pe cea mai tranzitată arteră a municipiului, au fost renovate și folosite ca spațiu publicitar. Doar că de această dată nu s-a apelat la metodele clasice, ci au fost aduși doi artiști din Timișoara, care au reușit să creeze o adevărată operă de artă.
Profilul uman în interiorul căruia sunt  pictate roți dințate, scot în evidență epoca industrială a orașului. Grupul de copii care privesc entuziaști, reușesc să transmită ideea de bucurie și dinamică, fascinați oarecum de încărcătura istorică a urbei. Ideea a fost a Cornieni Nani, lect. Univ. Dr în cadrul Universității de Vest din Timișoara și participantă a mai multor Festivaluri Internaționale de Artă.

Impresionat de potențialul acestui mic orășel din Vestul țării a fost și Danilo Halle, din Germania. Aflat în vizită la Reșița, acesta a ales să picteze peretele unei clădiri din cartierul industrial. Formele geometrice multicolore reprezintă conform acestuia viitorul înfloritor pe care îl poate avea orașul.

Recent, au mai fost finalizare încă două astfel de picturi murale. Prima se află la intrarea în oraș, în cartierul Câlnic. Aici, pe unul din bazinele stației de epurare, Mateos Bailon, originar din Mexic, a pictat un dragon. În viziunea artistului, acest personaj mitologic va fi protectorul apelor poluate.
Brazilianca Paola Delfin, partenera de viață a lui Mateos, fașcinată de istorie, a dat viață unui perete din Centrul Civic. Silueta realizată pe clădirea aproximativ 10 metri înălțime reprezintă spiritul Reșiței ce transcende timpul.

“Arta este oglinda magică pe care o creăm pentru a transforma visele invizibile în imagini vizibile. Pentru a ne vedea chipul folosim o oglindă; operele de artă le folosim pentru a ne vedea sufletul”-George Bernard Shaw

Continuați lectură

Administrație

Pentru reșițeni libertatea vine pe două roți și cu bani europeni

Publicat cu

pe

Un proiect foarte bine gândit de către Primăria Reșița a reușit să vină în ajutorul reșițenilor dornici de libertate și care vor să ”scape” de aglomerația din trafic sau de ”graficul” mijloacelor de transport în comun aduce reșițenilor, pentru început, 60 de biciclete ce pot fi folosite gratuit.

Angajații Primăriei testează deja softul iar bicicletele au fost deja amplasate în cele trei stații de unde pot fi luate gratuit de către reșițeni, cu ajutorul unei aplicații de pe telefonul mobil: Centrul Civic (chiar lângă Primăria Reșița), Complexul Comercial Intim și Complexul Comercial Victoria. Proiectul de bike-sharing va fi disponibil în cel mult trei săptămâni.

Reşiţa se va alătura, în acest fel, celorlalte oraşe din România, ce folosesc bicicleta ca o alternativă ecologică de transport în comun pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Mai mult atât numărul bicicletelor, cât şi cel al staţiilor ar putea creşte dacă reșițenii vor dovedi apetit pentru o asemenea soluție atât smart cât și eco friendly și, de ce nu?, chiar bună pentru sănătate.

Proiectul „Eficienţă energetică – Premisele unui mediu mai curat în zona transfrontalieră România-Serbia” este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. Valoarea proiectului se ridică la 722.000 de euro şi a mai prevăzut dotarea Complexului Municipal de Sport şi Sănătate ”Ioan Schuster” cu panouri solare şi renovarea unei săli de sport din Pancevo.

Acest sistem de închiriere a bicicletelor poate fi folosit atât de către turiştii care ajung în oraș cât şi de localnicii doritori să se plimbe gratuit prin oraş ori chiar să ajungă la serviciu, piață sau în diverse vizite, dar fără să se urce la volanul mașinii.

Primăria Reşiţa a achiziţionat 60 de biciclete, dotate cu GPS, în cadrul proiectului transfrontalier România-Serbia – „Eficienţă energetică – Premisele unui mediu mai curat în zona transfrontalieră România-Serbia”, derulat împreună cu municipalitatea din Pancevo.

Totul merge ca pe roate când folosești două roți!

 

Continuați lectură

Administrație

Educația, pe primul loc in administrația locală! FOTO

Publicat cu

pe

La căminul cultural și școala din cartierul reșițean Câlnic au fost finalizate lucrările de reparații și amenajări interioare.

Prin mobilizarea echipei Termo Serv, o echipa de specialiști  societate comercială în cadrul căreia Consiliul Local Reșița este acționar majoritar.
”Doar împreună putem schimba ceva!” transmite Primăria Reșița pe pagina sa de facebook.

Continuați lectură

Cele mai citite

Copyright © 2019 Toate drepturile rezervate. By INC