Mașini uitate pe domeniul public și deșeuri auto depozitate ilegal

Poliția Locală Reșița anunță că, săptămâna trecută, a găsit un depozit ilegal de deșeuri auto, pe strada Bistra din municipiu. Dar și că a aplicat încă trei dispoziții ale conducerii Primăriei Reșița privind ridicarea unor autovehicule abandonate pe domeniul public.

Precizând că Poliția Locală Reșița continuă acțiunile de verificare și depistare a persoanelor care abandonează, în diverse locuri de pe raza municipiului, deșeuri rezultate și din dezmembrări auto, directorul executiv Alexandru Ciati informează că pe strada Bistra din Reșița a fost găsit un depozit de deșeuri provenite din dezmembrări auto cu proveniență necunoscută.

„La verificările făcute în zonă, a fost depistat un autovehicul împreună cu conducătorul acestuia, oprit pe strada respectivă, care transporta deșeuri provenite din dezmembrări auto, materiale care urmau să fie depozitate în același loc abandonate și apoi incendiate. Precizăm că autorul a fost identificat, sancționat contravențional cu 1000 lei amendă pentru încălcarea prevederile HCL 69 din 2014 privind unele măsuri pentru buna gospodărire a municipiului Reșița și s-a dispus ridicarea deșeurilor”, transmite Ciati.

Acțiunile de verificare se desfășoară zilnic, ne asigură directorul executiv al Direcției Poliția Locală, și la acestea participă atât lucrători ai Biroului Ordine Publică, cât și cei din cadrul Biroului Inspecție și Control.

Fără autovehicule abandonate pe domeniul public! 

Totodată, Alexandru Ciati informează că acțiunile de eliberare a domeniului public sau privat al municipiului Reșița de autovehicule abandonate sau fără stăpân, așa cum sunt ele încadrate de Legea 421/2002, se organizează permanent de către lucrătorii Compartimentului de Siguranță Rutieră din cadrul Direcției Poliția Locală Reșița. În acest context, zilele trecute, au fost puse în aplicare prevederile a trei dispoziții de ridicare emise de conducerea Primăriei Reșița.

„Cele trei autoturisme au fost ridicate, transportate și depozitate de către Direcția de Întreținere și Reparare a Patrimoniului Consiliului Local Reșița, urmându-se apoi calea legală de valorificare sau eliberare a acestora.

Adresăm rugămintea către cetățenii municipiului să ne facă cunoscute prezența unor astfel de autovehicule pe raza municipiului, sesizările urmând să fie înregistrate la numerele de telefon 0255 226515 sau 0355 955 ori prin intermediul adresei de e-mail politialocală@primăriaresita.ro”, comunică Poliția Locală Reșița.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite