Mașinile ridicate de Primăria Reșița de pe domeniul public sunt scoase la vânzare. Prețurile nu depășesc 400-500 de euro bucata! [FOTO]

Primăria Reșița a pus în vânzare anul trecut 47 de autovehicule ridicate de pe domeniul public. Iar anul acesta, după nici trei luni, are depozitate 20 de astfel de mașini, din care 15 sunt scoase acum la vânzare.

 

Anunțul a fost postat săptămâna trecută pe site-ul Primăriei Reșița. Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local (DIRPCL) scoate la vânzare 15 autoturisme ridicate de pe domeniul public, unde au fost abandonate sau, pur și simplu, parcate ilegal. Nerevendicate de proprietari după ce au fost ridicate de pe domeniul public de către reprezentanții municipalității și transportate în curtea DIRPCL, mașinile au statutul de „abandonate și fără stăpân”.

 

Multe dintre aceste autovehicule sunt adevărate epave care fie vor ajunge la depozitele de fier vechi, fie vor fi dezmembrate pentru piese de schimb. Altele, însă, ar putea fi repuse în circulație.

 

Vânzarea mașinilor se face prin licitație, mărcile și prețurile de pornire fiind următoarele: Dacia Solenza – 731 lei; Fiat Brava – 731 lei; Fiat Multipla – 731 lei; Ford Fiesta – 1.219 lei; Ford Focus – 1.219 lei; Ford Mondeo – 1.460 lei; Ford Tranzit – 1.950 lei; Opel Astra – 1.460 lei; Opel Omega – 1.462 lei; renault Symbol – 1.219 lei; Renault laguna – 1.462 lei; Daewoo Tico – 195 lei; Volkswagen Pasat (albastru) – 1.220 lei; Volkswagen Pasat (verde) – 244 lei; Volkswagen Golf – 975 lei. Prețurile nu includ TVA. Autovehiculele sunt depozitate în curtea DIRPCL, Bd. Muncii nr. 25, și pot fi văzute de persoanele interesate de luni până joi, între orele 8.00 și 16.00, și vinerea până la ora 13.30. Ofertele de preț pot fi depuse la sediul DIRPCL până în data de 6 aprilie, ora 13.00. Deschiderea ofertelor va avea loc în 9 aprilie.

 

Daniel Călin, directorul DIRPCL din cadrul Primăriei Reșița, ne-a declarat că anul trecut au fost ridicate de pe domeniul public 47 de mașini, dintre care 5 au fost vândute prin licitații, iar 42 – valorificate la fier vechi. „Anul acesta au fost ridicate de pe domeniul public 20 de mașini, 15 dintre acestea au fost puse acum în vânzare, iar celelalte 5 sunt în curs de evaluare. În 2020, cele vândute la licitație au fost cumpărate la prețuri cuprinse între 200 și 500 de euro. Prin valorificarea la fier vechi a «epavelor» s-a încasat între 250 și 400 de lei pe bucată”, spune Daniel Călin.

 

Acesta precizează că licitația nu este cu strigare și că participanții trebuie să fie cu plata la zi a taxelor și impozitelor locale: „Se pot depune oferte, cine face oferta mai bună la licitație va lua mașina. Autovehiculele pot fi văzute doar din exterior, ele sunt sigilate. Prețul pus de noi în anunțul de licitație este cel stabilit de un evaluator autorizat. Acesta a făcut raport de evaluare pentru fiecare mașină, iar acela este prețul de pornire la licitație – prețul de evaluare. Participarea la licitație este condiționată de cazier fiscal curat, deci potențialii cumpărători nu pot avea debite restante față de bugetul local”.

 

Licitațiile de acest fel pot fi și o cale de intrare în legalitate în cazul deținătorilor de mașini care nu au acte de proprietate pe acestea. Dacă venea să-și revendice mașina, pentru un astfel de proprietar ar fi fost mult mai costisitor. În primul rând, trebuia să plătească o amendă de 2.000 de lei la Poliție pentru că a abandonat mașina pe domeniul public, mai avea de achitat la Primărie taxa de ridicare și de transport, astfel că ajungea la vreo 3.000 de lei cheltuieli ca s-o recupereze. Dar apoi n-avea ce face cu mașina. Deci acum el poate deveni, după (răs)cumpărarea mașinii la licitație, proprietar cu acte în regulă, datorită facturii și chitanței eliberate de primărie. Obținând astfel o dovadă privind proveniența mașinii, proprietarul își poate înscrie apoi autoturismul în circulație. Principala condiție este să câștige licitația, or aici poate avea surprize oricine.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available