Măsuri împotriva coronavirusului, în Caraș-Severin 

În Caraș-Severin au fost stabilite trei locații pentru carantină și s-au dispus măsuri de supraveghere strictă a traficului prin punctele de trecere a frontierei. Totul, în contextul extinderii epidemiei de coronaviorus în Europa și, cu precădere, în Italia, acolo unde există un număr foarte mare de români.

La nivelul Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a fost constituită o comisie de specialiști pentru gestionarea situației create în urma apariției în Europa a tot mai multor cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

„Direcția de Sănătate Publică asigură permanența la punctele de trecere a frontierelor: Naidăș, terestru, și Moldova Nouă, fluvial, prin personal de specialitate, medici și asistenți medicali, dotați cu echipamentele necesare. De asemenea, la nivelul județului Caraș-Severin au fost stabilite locațiile destinate introducerii în carantină a potențialelor persoane infectate cu noul coronavirus”, informează purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

Până în prezent, nu sunt raportate de către autoritățile italiene cazuri de cetățeni români simptomatici cu noul coronavirus, însă Ministerul Sănătății a emis o serie de recomandări și măsuri suplimentare în ce privește evoluția coronavirusului:

–  Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene.

– Vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestre, maritime/ fluviale și aeriene. Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialiști din cadrul direcțiilor de sănătate publică, inclusiv prin detașare din alte județe și unități sanitare.

– Toate persoanele care se încadrează în definiția de caz suspect vor fi raportate imediat de către toate unitățile sanitare unde acestea se prezintă (unitățile primiri urgențe, spitale, medici de familie) la direcțiile de sănătate publică și la Serviciul de monitorizare din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență.

– Va fi extinsă campania de informare a populației privind infecția cu noul coronavirus, măsurile de prevenire individuale și colective care trebuie luate și va fi elaborat un buletin de informare zilnic privind evoluția situației la nivel internațional și eventualele măsuri suplimentare luate de autoritățile române.

De asemenea, Ministerul Sănătății va completa cadrul legislativ cu măsuri necesare pentru carantină și pentru managementul cazurilor suspecte și confirmate de infecție cu coronavirus.

Sursă foto: observator.tv

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite