Ministrul Anisie, apel la acțiune comună privind digitalizarea educației

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, solicită ajutorul companiilor din mediul privat, reprezentanților industriilor și organizațiilor neguvernamentale pentru a asigura accesul la o educație mai calitativă tuturor copiilor. Apelul vine în urma lansării procesului de consultare publică dedicat proiectului „Strategie privind digitalizarea educației din România”, de la începutul acestei săptămâni.

Vă propun un dialog deschis pe următoarele teme relevante, incluse în designul acestei Strategii: competențe digitale pentru elevi și studenți, educația digitală pe întreg parcursul vieții, formarea inițială și continuă a cadrelor didactice pentru educație digitală, infrastructură și resurse tehnologice digitale, conectivitate, resurse educaționale deschise, curriculum școlar pentru meserii emergente, securitate cibernetică, protecția datelor, siguranța online și etică IT, cu posibilitatea includerii de noi teme subsecvente digitalizării educației. Îmi doresc să realizăm împreună un document programatic, pe termen mediu și lung, cu adevărat inovator, în acord și cu proiectul România Educată”, a afirmat ministrul Monica Cristina Anisie.

Vă reamintim că, așa cum ați putut citi pe resita.ro, Primăria Reșița investește peste 3 milioane de euro în digitalizarea sistemului educațional din oraș.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available