Ministrul Dezvoltării, semnătură de 92 de milioane de lei pentru Reșița! Chiar de ziua lui Nelu Popa…

La Ministerul Dezvoltării a fost semnat astăzi, 8 mai, chiar de ziua primarului Nelu Popa, contractul de finanțare pentru faza a treia a megaproiectului de mobilitare urbană implementat de Primăria Reșița. Pentru primele două faze, contractele au fost semnate anul trecut. Însumat, este vorba despre aproape 60 de milioane de euro, bani europeni ce vor fi investiți pentru modernizarea și electrificarea transportului public local.

10 autobuze electrice și un terminal intermodal

„Înnoirea parcului de material rulant al operatorului de transport din municipiul Reșița, inclusiv implementarea Sistemului automat de taxare, a Sistemului de Management al Flotei și crearea Sistemului de Informare Dinamică a Călătorilor în stații și în vehicule”. Acesta este titlul proiectului finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, pentru care ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a semnat, astăzi, contractul de finanțare, în valoare de 91,7 milioane de lei.

În cadrul proiectului sunt prevăzute, printre altele, achiziționarea a 10 autobuze electrice, implementarea unui sistem e-ticketing și de management al transportului public și al traficului, precum și construirea unui terminal intermodal bus-tram-bike&ride, cu stații de încărcare rapidă pentru autobuze.

60.000.000 de euro pentru transport local în era tehnologiei moderne

„Aceasta este, de fapt, faza a 3-a proiectului de mobilitate urbană. Avem faza 1 și faza 2 deja semnate. Este vorba despre două proiecte, în valoare, fiecare, de câte aproximativ 20 de milioane de euro. Însumat, avem 60 de milioane de euro contractate pentru modernizarea transportului public la Reșița”, a declarat primarul Ioan Popa, care, practic, a primit, astăzi, cel mai frumos cadou de ziua lui: un contract de 20 de milioane de euro pentru Reșița.

Primele două faze ale proiectului de mobilitate urbană prevăd „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița”. În aceste etape se vor realiza, printre altele, calea de rulare pentru tramvai, un depou și staţii de transport public, va fi modernizată infrastructura rutieră, vor fi amenajate piste pentru bicicliști și vor fi reabilitate podurile Triaj, Doman și Libertății.

Proiectele sunt complementare cu cel prin care vor fi achiziționate 13 garnituri de tramvaie bidirecționale. Licitația pentru acestea, organizată de Ministerul Dezvoltării, a fost câștigată, anul trecut, de o firmă din Bursa, Turcia.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite