Moniomul copilăriei mele

 

Pictorul reșițean Bogdan Piperiu (Piperius), care trăiește și muncește în Germania dar are adânc întipărită în suflet localitatea sa natală, ne invită să vedem o monografie în diferite cadre a localității Moniom. Smulse din arhiva propriilor amintiri și având ca suprapunere elemente din lumea virtuală și din lumea reală, cadrele expuse de Piperius se anunță puternice, picturale și pline de emoție.

 

Pictura lui Piperius va putea fi admirată în data de 15 august 2023, ora 14.00, la Centrul de Tineret Moniom, în cadrul unei expoziții de mare valoare artistică și sentimentală la care artistul plastic reșițean ne invită să participăm prin comunicatul de mai jos:

 

Expoziție de pictură și realitate augmentată
MONIOM AL COPILĂRIEI MELE

Piperius
___________

Cumva, cândva, vremea memoriilor vine. Chiar şi la pictori.

 

Cred că cel mai bun loc de a-ți spune povestea este acasă la tine. În aerul și atmosfera care a dat subiectul acestei expoziții. Cu prezența și amintirea oamenilor care au creat acest loc. A pădurilor și dealurilor care mi-au dat verdele. A bunicilor care m-au crescut. A câinilor care m-au iubit și a bicicletei cu care ridicam praful pe străzi.

 

Cu un posibil exces de curaj, așa cum doar pictorii îl au câteodată, spun că expoziția aceasta este cea mai bună expoziție de peisaj a mea, abordând în etapele mele artistice foarte rar acest subiect.

 

Ca element de inovație în această expoziție este plusul pe care l-am adus prin utilizarea realității augmentate. O experiență relativ nouă în evenimentele artistice cel puțin locale.

Mai exact:

La intrare, pe afișul expoziției este un cod care se va scana prin camera telefonului mobil. Instant se va deschide o aplicație dedicată acestei expoziții prin care, privind anumite picturi panotate, vei putea face o călătorie în timp și vedea cum arăta, fotografic, peisajul pe care l-am pictat, acum mulți ani. Cum era el în copilăria mea. De asemenea, vei putea vedea și materiale video din timpul realizării respectivei picturi. Sunt bucuros să specific faptul că această experiență augmentată este implementată tehnic de către moniomeni (prin adopție, dar mari iubitori de loc). Și anume de vecinii mei de peste drum, firma Fotoexpres și susținut de către Centrul de Tineret Moniom. Așadar un proiect în totalitate made in Moniom!

 

Vă invit să vedem Moniomul în cadre diferite. Multe trecute în amintire și readuse cumva monografic în prezent. Puternice, picturale și pline de emoție.

Moniomul copilăriei mele

Vernisajul expoziției va avea loc la Centrul de Tineret Moniom (acolo unde am făcut primele două clase) în data de 15 august 2023, la ora 14:00.

 

Piperius

2023

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite