Municipiul Reșița intră în Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii! „Trebuie profitat de acest eveniment!”

Reșița poate profita de evenimentul anului 2021 care va avea în prim-plan Timișoara, în postură de capitală culturală europeană. Primăria Reșița știe asta și acționează în consecință. 

În Sala de consiliu a Primăriei Municipiului Reșița a avut loc, săptămâna aceasta, o întâlnire-dezbatere între entități culturale din municipiu și echipa proiectului „Timișoara 2021 – capitală culturală europeană”. Echipa Timișoara 2021 venită la Reșița a fost deosebit de reprezentativă, fiind compusă din: Horațiu Rada – președintele board-ului; Odette Pârvulescu – manager de teritoriu; Maria Vulcan – coordonator power stadion; Nicoleta Trifan – ofițer de comunicare; Ionuț Suciu – manager de teritoriu.

Din Reșița au participat operatori culturali interesați de dezvoltarea programelor Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cum ar fi Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Caraș-Severin, Asociația Metarsis, Universitatea Eftimie Murgu, Teatrul de Vest, Centrul de Tineret Mansarda, Teatrul DA, Muzeul  Cineastului Amator, Euroland Banat, artiști independenți (Dani Brici – artist vizual). A fost reprezentată și Primăria Reșița, prin Dorinel Hotnogu, consilier al primarului, care a avut totodată rolul de mediator al dezbaterii, alături de Marina Neagu (MKBT).

Din discuții a rezultat că Reșița trebuie să profite de evenimentul bănățean al anului 2021. Pentru a putea profita de un transfer de know-how dinspre Asociația Timișoara Capitala Culturală Europeană 2021 spre Primăria Reșița și ONG-urile din Reșița și pentru a putea prelungi programele Asociației în Reșița, trebuie să devenim membri ai Asociației și să deschidem o linie de cofinanțare pentru proiectele pe care le dorim a se desfășura în Reșița. O decizie în acest sens urmează să fie luată de către primar și Consiliul Local”, ne-a declarat Dorinel Hotnogu. De altfel, prorectorul Universității Eftimie Murgu, Christian Chioncel, și-a manifestat interesul ca și UEMR să devină membru al Asociației. Asta, spunem noi, dacă cei ce conduc Universitatea reșițeană nu vor reuși să o bage în faliment până în 2021.
Cum mai poate profita Reșița de acest eveniment care se va întinde pe durata a 12 luni? „Reșița poate profita și prin faptul că programele/proiectele vor fi finanțate și de către Asociație. De asemenea, devenind membri ai Asociației ne vom putea folosi de PR-ul Asociației. Proiectele nostre vor apărea pe site-ul Asociației și vor avea logo-ul 2021 Capitala Culturală Europeană”, detaliază Hotnogu.
Proiectele efective vor apărea din propunerile ONG-urilor locale. Un exemplu de program/proiect ce a avut loc în Timișoara și poate fi extins și în Reșița, spune consilierul primarului Ioan Popa, este evenimentul numit „Memoriile Cetății – artiști din România”, care a primit o temă/concept și o serie de locații/pereți exteriori. S-au făcut propuneri de street art, iar o comisie a jurizat și le-a ales pe acelea care vor fi executate.
Dorinel Hotnogu își exprimă speranța ca în Asociația timișoreană să intre cât mai multe orașe din Caraș-Severin. Ar fi păcat să nu se profite de evenimentul de la Timișoara și aici, în județul nostru, nu doar în Arad, acolo unde autoritățile locale și județene susțin și-au învățat deja lecțiile.
Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available