Nu-mi dau demisia, ba mi-o dau! Matei Lupu se dedublează!

Suspectat de abuz în serviciu în scandalul permiselor portarmă și pus ieri sub control judiciar pe 60 de zile, prefectul Matei Lupu se contrazice în mai puțin de 12 ore. Brusc, peste noapte, îi pasă de imaginea Instituției Prefectului Caraș-Severin!

După ce fusese ieri la audierile DIICOT și a ajuns pus sub control judiciar, imputându-i-se că s-ar fi folosit de funcția sa de prefect pentru a cere ocolirea legii în favoarea unor apropiați, Matei Lupu a evitat aseară să răspundă apelurilor telefonice primite de la ziariști. A făcut-o se pare doar pentru Express de Banat, ziar în care după ora 22 a avut ocazia și „curajul” să se victimizeze și să pozeze în nevinovat, după pofta inimii lui.

Tot atunci, după cum vă informa prompt și resita.ro azi-noapte (citând ziarul amintit), Matei Lupu lăsa de înțeles că nu va demisiona. „Nu am absolut nicio legătură cu verificările, cu ancheta legată de ceea ce am văzut în presă, de obținerea pe căi ilegale a unor permise de portarmă. Am răspuns întrebărilor anchetatorilor și las organele de cercetare penală să soluționeze acest dosar. Mă consider nevinovat, nu am săvârșit nicio faptă de instigare la abuz în serviciu și mâine mă voi prezenta la locul de muncă, nefiindu-mi interzis acest lucru. Singura interdicție este aceea de a părăsi țara”, a declarat pentru expressdebanat.ro Matei Lupu. În timp ce audierile continuau la sediul DIICOT Caraș-Severin, prefectul Matei Lupu ni se spunea că se afla acasă, relaxat, în fața televizorului…

În această dimineață însă, probabil tot relaxat, din fața televizorului, prefectul Matei Lupu a dat-o la întors. Am aflat-o asta cu toții de la ministrul Marcel Vela, care declara în direct pentru televiziunile centrale că Matei Lupu și-a dat demisia și că mâine va fi numit un alt prefect în Caraș-Severin. Abia după ieșirea publică a lui Vela, Lupu a confirmat demisia pentru ziariștii care l-au sunat și în această dimineață. Iată declarația de azi a acestuia din același expressdebanat.ro„Nu vreau să implic pe nimeni, mă refer la instituție, într-o problemă care nu vizează acel dosar, asta e foarte important, nu am nicio legătură cu dosarul respectiv, dar dacă apare numele meu, eu am cerut la Minister încetarea detașării. Nu mi se pare normal să implicăm o instituție care este serioasă. Și eu sunt un om serios și cred că e normal să facem treaba asta”. 

Așadar, astăzi dimineață, social-democratului Matei Lupu cică nu i se părea normal să implice Instituția Prefectului în scandalul permiselor portarmă, dar aseară nu avea astfel de remușcări! Ce ți-e și cu dedublările astea, dom’le! „Sunt un om serios și cred că e normal să facem treaba asta”, spune Matei Lupu dimineață, contrazicându-l astfel pe Matei Lupu de-aseară, când nu părea a-și face probleme pentru imaginea instituției pe care o conduce.

N.B. Până la această oră, niciun comunicat de presă de la Instituția Prefectului Caraș-Severin. Nici măcar o postare pe pagina de Facebook a instituției. Noroc că există presă. Presă prietenă.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available