O nouă reglementare în comerțul cu produse alimentare, pentru protecția consumatorilor

 

Printr-un ordin emis de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Claudiu Dolot, produsele alimentare nepreambalate trebuie să fie însoțite la vânzare, în mod obligatoriu, de informații privind prezența substanțelor sau a produselor care pot cauza alergii sau intoleranță.

 

ANPC reglementează informarea consumatorilor referitor la prezența factorilor alergeni în produsele alimentare neambalate. Astfel, ieri, 14 iunie, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul Președintelui ANPC nr. 163/2021 pentru furnizarea de informații privind prezența unor substanțe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranță la produsele alimentare neambalate.

 

Ordinul prevede ca, începând de acum, produsele alimentare nepreambalate să fie însoțite la vânzare, în mod obligatoriu, de informații privind prezența substanțelor sau a produselor care pot cauza alergii sau intoleranță. Concret, explică președintele ANPC Claudiu Dolot, potrivit Ordinului 163, „informațiile trebuie să fie disponibile și accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, în cazul comercializării la distanță, înaintea achiziționării acestora. De asemenea, informațiile trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters și nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice”.

 

CITEȘTE ȘI: Claudiu Dolot, președintele ANPC: „Orice produs alimentar vândut «la distanță» trebuie să îndeplinească aceleași cerințe legale ca produsele vândute în magazine”

 

Nu în ultimul rând, Ordinul 163/2021 al președintelui ANPC arată că, pentru produsele alimentare nepreambalate oferite spre vânzare prin intermediul unei tehnici de comunicare la distanță, informațiile privind substanțele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranță trebuie să apară pe suportul de vânzare la distanță, pe eticheta de preț sau ambalajul de transport, precum și în orice material informativ.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available