Ofertă beton (verde), marca Maxagro!

 

Grupul Maxagro, odată ajuns lider pe piața de vest a construcțiilor, a ridicat și mai mult ștacheta calității și, implicit, a competitivității. La stațiile sale de betoane este folosit acum ca ingredient principal un ciment compozit de ultimă generație, așa-numitul „ciment verde”.

 

A devenit de notorietate faptul că Maxagro deține stații de betoane în județele Caraș-Severin, la Bocșa, și Timiș, la Gătaia. Beneficiind de investiții de milioane de euro, acestea au o capacitate de 100 metri cubi pe oră și dispun de o flotă de 10 autobetoniere ultimul răcnet.

 

Mai puțin cunoscut este că, în procesul de producție al betonului, Maxagro a făcut un salt uriaș în viitor, odată cu folosirea cimentului CEM III/A 42.5N-LH, care este mult mai prietenos cu mediul în comparație cu cimentul convențional. Rezultă, astfel, un beton de calitate superioară, cu adevărat sustenabil.

 

Reducerea emisiilor de dioxid de carbon, valorificarea deșeurilor industriale, reducerea consumului de resurse naturale, promovarea economiei circulare – acestea sunt doar câteva dintre beneficiile aduse de folosirea acestui tip de ciment compozit. A cărui utilizare la scară largă poate stimula inovația în domeniul construcțiilor, încurajând dezvoltarea de tehnologii și materiale mai sustenabile.

 

Beneficiile folosirii cimentului verde

 

Reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Utilizarea de materiale suplimentare, cum ar fi zgură de furnal sau cenușă de la centrale termice, în cimentul CEM III/A 42.5N-LH poate duce la o reducere semnificativă a emisiilor de dioxid de carbon asociate producției de ciment. Acest lucru este important în contextul luptei împotriva schimbărilor climatice, deoarece industria cimentului este cunoscută pentru contribuția sa semnificativă la emisiile de gaze cu efect de seră.

 

Reducerea consumului de resurse naturale. Prin utilizarea materialelor suplimentare, se poate reduce nevoia de a extrage și procesa mai multe materii prime naturale, cum ar fi calcarul și argila. Aceasta poate ajuta la conservarea resurselor naturale și la minimizarea impactului asupra mediului înconjurător.

 

Valorificarea deșeurilor industriale. Utilizarea zgurii de furnal sau a cenușii de la centralele termice ca materiale suplimentare în ciment poate contribui la valorificarea deșeurilor industriale care altfel ar putea ajunge la depozite sau ar trebui să fie gestionate în mod costisitor. Aceasta poate reduce impactul negativ al deșeurilor asupra mediului.

 

Promovarea economiei circulare. Cimentul CEM III/A 42.5N-LH, datorită conținutului de materiale suplimentare, poate fi considerat un exemplu de economie circulară, unde resursele sunt utilizate mai eficient și deșeurile sunt reutilizate pentru a crea produse noi. Acest principiu contribuie la reducerea cantității de deșeuri generate și la conservarea resurselor.

 

Inovare în industria construcțiilor. Utilizarea cimentului CEM III/A 42.5N-LH poate stimula inovația în domeniul construcțiilor, încurajând dezvoltarea de tehnologii și materiale mai sustenabile. Acest lucru poate conduce la o industrie a construcțiilor mai puțin poluantă și mai prietenoasă cu mediul.

 

CITEȘTE ȘI: Maxagro – calitate și performanță în construcții

 

Inovația propusă de Maxagro prin utilizarea de betoane verzi, cu emisii reduse de dioxid de carbon, este alegerea prezentului în industria construcțiilor inteligente, pentru un viitor sustenabil.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available