Ora Pământului – 60 de minute dedicate planetei. Reșițenii sunt invitați să se alăture celei mai mari acțiuni voluntare de mediu din istorie

 

Ora Pământului/Earth Hour, cea mai mare acțiune voluntară de mediu din istorie, ajunsă la cea de-a 18-a ediție, va fi marcată astăzi, 23 martie, la 20.30, în întreaga lume.

 

În fiecare an, la sfârșitul lunii martie, milioane de oameni, instituții și companii din întreaga lume se implică în activități în beneficiul naturii, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie și creând, împreună, Cea Mai Mare Oră Pentru Pământ. Ediția a 18-a a evenimentului Ora Pământului/Earth Hour va avea loc sâmbătă, 23 martie, între 20.30 și 21.30.

 

Fundația Comunitară Banatul Montan, în parteneriat cu WWF România, îi invită pe reșițeni, și nu numai, nu doar să stingă luminile în mod simbolic, ci și să dedice 60 de minute pentru a face un bine planetei. „Această acțiune globală își propune să atragă atenția asupra schimbărilor climatice și să promoveze angajamentul pentru protejarea mediului înconjurător. Vă încurajăm să dedicați 60 de minute pentru a face un bine planetei! Fie că stingeți luminile, în mod simbolic, fie că este vorba de o plimbare prin pădure în care vă bucurați de aerul proaspăt și de ciripitul păsărilor, fie că plantați flori sălbatice pentru albine sau că vă hotărâți să schimbați produsele nesustenabile de acasă cu alternative ecologice, există o multitudine de opțiuni din care puteți alege. Împreună, putem face diferența! Haideți să ne unim eforturile pentru un mediu mai sănătos și un viitor mai bun pentru generațiile viitoare”, este mesajul Fundației Comunitare Banatul Montan.

 

De Ora Pământului, WWF va lansa în România Banca Orelor pentru Natură – o aplicație online, interactivă, care adună numărul total de ore dedicate activităților pro-natură, de pe întreg globul și care permite utilizatorilor să aleagă cele mai potrivite, relevante și interesante moduri în care pot petrece o oră în beneficiul lor și al planetei. „În 2023, mai mult de 410.000 de ore au fost înregistrate în Banca Orelor pentru Natură de către oameni din peste 190 de țări, iar în 2024 organizația își propune să depășească acest număr. Invităm oamenii să se alăture milioanelor de participanți din toată lumea și să înregistreze în platformă activitatea pe care o vor desfășura pentru Ora Pământului 2024, cât și numărul de ore pe care îl vor oferi Planetei, prin intermediul activității respective”, au transmis reprezentanții WWF România.

 

Ora Pământului/Earth Hour a fost organizat prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când 2.000.000 de oameni ṣi peste 2.100 companii din Sydney au stins lumina timp de o oră. Din 2008, Ora Pământului a devenit o miṣcare globală, incluzând sute de milioane de oameni din mai mult de 190 de state ale lumii.

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available