Parc de aventură cu turn de agrement, tiroliene și sanie de vară pe Dealul Golului. Primarul Ioan Popa: „Încercăm să dinamizăm zona aceasta pentru tineri”  

 

Studiul de fezabilitate pentru proiectul de amenajare a unei zone de agrement și aventură pe Dealul Golului, în vecinătatea stemei, a fost finalizat și aprobat în ultima ședință a Consiliului Local Reșița.

 

Aleșii locali reșițeni au aprobat, în ședința de săptămâna aceasta, studiul de fezabilitate pentru investiţia „Zonă de agrement cu instalație de tip sanie de vară, tiroliene și turn de agrement pe amplasamentul din vecinatatea stemei – Dealul Golului”.

 

Potrivit studiului de fezabilitate, viitoarea zonă de agrement de pe Dealul Golului va include: instalație de sanie de vară, cu o lungime pe partea de urcare de 279 m și pe traseul de coborâre de 960 m; două tiroliene în lungime totală de 650 m și un turn de agrement de mărime medie, cu o capacitate de minimum 90 de persoane, trei niveluri de cățărare, traseu special pentru copii, platformă pentru evenimente, traseu pe grindă de oțel, sistem automatic de rappel.

 

„Am avizat studiul de fezabilitate pentru realizarea a trei obiective. Primul este un bob de vară, adică o sanie care merge pe o șină de circa 1,3 kilometri, se tractează jos, de la scările care merg pe Dealul Golului, până sus și după aceea se face un circuit în serpentine, care coboară pe lângă stadion, prin zona Domanului, și vine spre zona unde se află sediul Finanțelor Publice. Al doilea obiectiv este un parc de aventură pe piloni, un turn de agrement pe stâlpi legați între ei de o rețea și unde poți să faci diverse obstacole. Și al treilea obiectiv este o tiroliană care să lege zona de la stemă, paralel cu funicularul, până în spatele Casei de Cultură. Va fi una dintre cele mai lungi tiroliene din țară. Încercăm prin aceste trei obiective, legate, evident, de proiectul funicularului, să dinamizăm zona aceasta pentru tineri, pentru adolescenți, să o facem cât mai interesantă”, a declarat primarul Ioan Popa la finalul ședinței.

 

Potrivit devizului general al studiului de fezabilitate, valoarea totală a investiției este estimată la aproximativ 4.000.000 de euro. „În cazul în care nu identificăm sursă de finanțare din fonduri europene există posibilitatea achiziționării în leasing, cu plata în câțiva ani”, a precizat edilul Ioan Popa.

 

Explicație foto-simbol: Pista de bob de vară din Toplița (județul Harghita)

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available