Percheziții în Caraș-Severin. Ajutoare de minimis acordate pentru afaceri fictive!  

 

30 de mandate de percheziție domiciliară, la adresele unor persoane fizice și la sediile unor agenți economici, au fost puse în executare astăzi în 10 județe, printre care și Caraș-Severin. Toate, într-un dosar de înșelăciune, fals și uz de fals, cu un prejudiciu de peste 1,4 milioane de lei.

 

Mai multe societăți comerciale ar fi solicitat și ar fi obținut ilegal, în perioada 2018-2020, ajutoare de minimis, prin intermediul unui program național, inducând în eroare o instituție și băncile partenere, cauzând un prejudiciu de 1.428.000 de lei, informează Poliția Română.

 

În perioada indicată, persoanele cercetate ar fi preluat mai multe societăți comerciale, care aveau aprobate finanțări prin intermediului unui program național, în sume de 200.000 de lei pentru fiecare societate. Ulterior, ar fi schimbat sediului social al societății la o singură adresă, concomitent cu schimbarea administratorului societăților.

 

„În vederea derulării programului și obținerii sumelor de bani în baza contractului de finanțare încheiat cu băncile partenere, persoanele implicate ar fi depus la dosarul de finanțare documente justificative (oferte, facturi fiscale, contracte de vânzare-cumpărare, contracte de închiriere, contracte de muncă, etc.), care atestau doar scriptic îndeplinirea condiţiilor pentru obținerea finanțării. După încasarea sumelor de bani, societăților comerciale folosite le-ar fi fost radiate sediile sau le-ar fi expirat.”, detaliază reprezentanții Poliției Române.

 

Ca urmare a celor 30 de percheziții efectuate astăzi, 4 martie, în județele Sibiu, Timiș, Constanța, București, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Bihor, Cluj, Hunedoara și Gorj, opt persoane vor fi duse la poliție în vederea audierii. Perchezițiile și audierile sunt desfășurate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available