Polițiștii rutieri au salvat două persoane dintr-o casă cuprinsă de flăcări, la Jupa

 

Aflați în timpul serviciului, doi polițiști de la Serviciului Rutier Caraș-Severin au observat, în această dimineață, că la acoperișul unei case de pe raza localității Jupa izbucnise un incendiu violent.

 

În această dimineață, în jurul orei 08.30, echipajul Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier Caraș-Severin, aflat în timpul serviciului pe DN 6, la Jupa, a observat că la acoperișul unei case din zonă izbucnise un incendiu. Văzând că flăcările se extind rapid, polițiștii, împreună cu un vecin, au intrat în casă unde au găsit un bărbat în vârstă și o tânără, pe care i-au scos imediat în siguranță, din interior. De asemenea, pentru a preveni producerea unei explozii, unul dintre cei doi polițiști a deconectat o butelie aflată în casă și a scos-o afară.

 

Între timp, printr-un apel al 112 a fost solicitat sprijinul pompierilor și al personalului medical. La sosirea echipajelor de la Detașamentul de Pompieri Caransebeș, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la nivelul acoperișului și la alte patru încăperi. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar tânăra salvată din casă a avut nevoie de îngrijiri, întrucât suferise un atac de panică.

 

„În urma evenimentului, au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 250 metri pătrați, obiecte de mobilier din trei încăperi, camera centralei, mai multe electrocasnice, unelte electrice și, parțial, fațada acoperită cu polistiren. De asemenea, au fost afectate centrala termică, șase încăperi și două holuri pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al unei sobe cu acumulare de căldură”, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”, Iulia Rusan.

 

 

Pe tot parcursul intervenției, cei doi polițiști salvatori au rămas în zonă pentru a ajuta echipajele de intervenție. „Cu peste 30 de ani de experiență în munca de poliție, Marius a întâlnit în carieră multe situații limită în care a intervenit fără să stea pe gânduri, fiind un exemplu pentru colegii tineri precum este colegul său de astăzi, Ovidiu, care și-a început activitatea ca polițist în urmă cu doar două luni. Dar, indiferent de anii de experiență, îi  felicităm pe colegii noștri pentru modul de intervenție, mod prin care au reușit să ajute o familie și în același timp să prevină producerea unei tragedii”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

 

Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii recomandă respectarea următoarelor măsuri de apărare împotriva incendiilor:

 

Depozitați materialele combustibile la distanţe sigure față de sobe;

 

În faţa uşiţei de alimentare a sobei, pardoseala combustibilă se protejează cu o tablă metalică;

 

În timpul funcţionării sobelor, uşiţele focarului şi cenuşarului trebuie menţinute închise;

 

Nu aprindeți focul prin stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile;

 

Nu uscați hainele sau a alte materiale combustibile pe sobe sau în imediata apropiere a lor;

 

Nu folosiți lemne mai lungi decât vatra focarului sobei sau cărbuni cu o putere calorică mai mare decât cea stabilită de producător;

 

Nu supraîncălziți sobele.

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available