Clădirea fostului cămin pentru persoane vârstnice din Secu a reintrat în patrimoniul Primăriei Reșița. La solicitarea edilului Ioan Popa, Consiliul Județean Caraș-Severin a aprobat, în ședința de ieri, transferul imobilului în domeniul public al Reșiței, urmând ca acesta să primească destinația de locuințe sociale pentru situații de urgență.
„La solicitarea Primăriei Reșița și a Consiliului Local, am transmis cu titlu gratuit o clădire aflată în patrimoniul Consiliului Județean Caraș-Severin, din domeniul public al județului în cel al municipiului Reșița. Este vorba despre clădirea din cartierul Secu care până în 2007 a fost a Consiliului Local Reșița și care a avut destinație de centru pentru persoane vârstnice, dar care nu a mai fost folosită în ultima perioadă. Consiliul Local Reșița a adoptat o hotărâre prin care solicită clădirea, și noi, la rândul nostru, am întocmit acest proiect de hotărâre aprobat astăzi (ieri, n.r.), privind transmiterea gratuită a acestei clădiri cu destinație de locuințe sociale”, a declarat președintele CJ Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.
Practic, prin aceste hotărâri, imobilul de la Secu revine în domeniul public al Reșiței după ce, la sfârșitul anului 2006, fusese transferat Consiliului Județean, împreună cu imobilul din cartierul Marginea în care funcționează și în prezent Căminul pentru Persoane Vârstnice. Până la data respectivă, 5 decembrie 2006, în subordinea Consiliului Local Reșița activa un Centru de Asistență și Îngrijire care avea în structura sa două componente: o secție pentru persoane vârstnice, la Marginea, și una pentru bolnavi cronici, la Secu, și care a trecut în subordinea Consiliului Județean, cu tot cu clădirile aferente. În 2016, beneficiarii de la Secu au fost relocați la căminul din carierul Marginea și, de atunci, imobilul nu a mai fost folosit.
CITEȘTE ȘI: La Reșița vor fi amenajate locuințe pentru situații de urgență
După ședința Consiliului Local din luna mai, primarul Reșiței, Ioan Popa, cel care avut inițiativa preluării clădirii de la Secu, a prezentat planurile pe care le are pentru aceasta: „Vrem să o punem la punct, să o folosim exclusiv pentru oameni aflați în situații de criză: medici care trebuie să stea în izolare, cum a fost acum, din cauza COVID-19, sau reșițeni care au de suferit de pe urma unoi calamități: incendii, inundații, care pot apărea”.