Primăria Reșița investește în „Viitorul digital” al elevilor. Municipalitatea a pus la dispoziția claselor pregătitoare seturi de materiale educaționale

 

Primăria Reșița derulează, în acest an școlar, în parteneriat cu Editura Art Klett și în colaborare cu National Geographic, proiectul „Viitorul digital” – Servicii educaționale moderne, integrate, pentru clasa pregătitoare.

 

Micuții din Reșița care au pășit astăzi pentru prima dată pragul școlii în calitate de elevi au avut parte de o surpriză: pe bănci i-au așteptat seturile „Descoperă Școala Colorată” – un concept inovator pentru o învățare integrată print și digital, implementat de Editura Art Klett, cu care Primăria Reșița a încheiat o convenție în vederea derulării proiectului „Viitorul digital” pe parcursul anului școlar 2022-2023.

 

„«Viitorul digital» este proiectul gândit de noi pentru a sprijini micuții din clasele pregătitoare să se familiarizeze într-un mod cât mai plăcut cu școala. Astfel, cei 420 de elevi din clasele pregătitoare au fost așteptați în prima zi de școală cu seturi de materiale educaționale oferite de municipalitate: caiete de activități pentru clasă și afterschool, caiete de evaluare, stickere și acces la ediția digitală a acestor materiale pe tot parcursul anului. Partenerul nostru, editura Art Klett, va sprijini pregătirea cadrelor didactice înscrise în acest proiect cu programe de mentorat și acces pe platforma online de predare integrată”, a transmis primarul Ioan Popa.

 

CITEȘTE ȘI: Performanță remarcabilă. Reșița este primul oraș din România care intră în Rețeaua globală UNESCO a orașelor care învață!

 

Încheierea convenției cu Art Klett a fost aprobată în ședința Consiliului Local Reșița de la sfârșitul lunii trecute, prilej cu care edilul Ioan Popa a subliniat faptul că „sunt trei orașe în România care au semnat acest protocol cu Art Klett – o multinațională de sorginte germană care realizează manuale pentru clasa zero, atât în format tipărit, cât și digital. Este vorba despre Reșița, Oradea și Buzău. Am participat la o întâlnire cu Art Klett și cu cadrele didactice de clasa zero. Toată lumea a fost încântată, mai cu seamă că cei mici sunt de multe ori mai perspicace decât noi la folosirea tehnologiei. Vă mărturisec că, de multe ori, copiii mei îmi dau clasă la cum să folosesc smartpohone-ul sau o tabletă. Iar noi încercăm să formăm deja un nou sistem educațional în care să mergem foarte mult pe varianta digitală. Cred că acest mod de a face educație este viitorul, iar el se va propaga în următorii 10-15 ani și mă bucur că suntem pionieri aici”.

 

Primarul Ioan Popa are și un mesaj de încurajare, la acest început de an școlar, pentru elevi și pentru dascălii lor: „Școala este mediul în care copiii își dezvoltă aptitudinile, dobândesc simţul răspunderii și se formează pentru viață și societate. La începutul noului an școlar le dorim succes tuturor, în această nouă etapă din drumul spre maturizare. Profesorilor le dorim să fie curajoși, să se perfecționeze în fiecare zi, să utilizeze metode moderne de predare și să transmită celor mici dorința de a învăța și de a se dezvolta continuu”.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite