Suntem prezenți și pe

Actualitate

Primăria Reşiţa, singura din ţară care oferă cazare şi masă gratuit elevilor din învăţământul dual!

Publicat cu

pe

Primăria Reșița este singura din țară care oferă cazare și masă gratuit elevilor înscrişi în învăţământul profesional dual. Primăria din municipiu s-a implicat deja din anul 2016 pentru înfiinţarea învăţământului dual la Reşiţa, aceasta, conform declaraţiilor primarului Ioan Popa, pentru a acoperi deficitul de forţă calificată de muncă în oraş.

„În ultimii ani am constatat o mare lipsă de personal calificat în oraş, tot mai mulţi agenţi economici semnalând faptul că nu reuşesc să îşi acopere necesarul de posturi cu tineri pregătiţi în diverse meserii. Astfel, unele societăţi comericale de producţie, de exemplu, au început să lucreze cu oameni în vârstă sau chiar pensionari. Desigur, acesta este un aspect al emigrării forţei de muncă, dar, şi o consecinţă a faptului că s-a desfiinţat învăţământul profesional. Prin urmare, împreună cu Consiliul Local, am decis să intervenim, să ajutăm cu specialiştii noştri, ai Primăriei, această formă de învăţământ şi să o sprijinim financiar. Este un lucru vital pentru viitorul oraşului Reşiţa”, a afirmat primarul Ioan Popa.

Astfel, anul trecut, trei colegii reşiţene au implementat această formă de şcolarizare, înfiinţând clase pentru învăţământul dual.

 

Avantajele învăţământului dual

Cele trei colegii îşi dechid porţile şi în această toamnă cu locuri pentru învăţământul profesional dual. Primăria Reșița este singura din țară care oferă cazare și masă gratuit celor care se înscriu la această formă de învățământ. În plus, elevii mai beneficiază de:

 

  • Bursă de 200 lei de la stat;
  • Bursă de 200 lei de la agentul economic;
  • Vestimentație de practică;
  • Asigurare;
  • Rechizite școlare;
  • La finalizarea studiilor prioritate la angajare.

 

Clase în învăţământul dual, în anul de studii 2018-2019, la Reşiţa:

Perioada de înscriere, 3-6 septembrie 2018

 

  • Colegiul Tehnic Reșița, Bul. A.I. Cuza nr. 39, locuri în meseriile:

– operator maşini cu comandă numerică – 10 locuri,

– electrician constructor – 14 locuri,

– lăcătuş mecanic prestări servicii – 28 de locuri,

– sudor – 19 locuri.

  • Colegiul Tehnic Cărășan Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10, locuri în meseriile:

confecţioner produse textile – 30 locuri,

tâmplar universal – 25 locuri,

instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze – 14 locuri,

zugrav, ipsosar, vopsitor tapetar – 14 locuri.

  • Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița, Aleea Dacia nr. 1, locuri în meseriile:

– ospătar (chelner), vânzător în unităţi de alimentaţie – 23 de locuri,

– bucătar – 22 de locuri,

– lucrător hotelier – 10 locuri,

– comerciant, vânzător – 10 locuri.

Pentru înscrieri se pot obține informații suplimentare la cele trei unităţi şcolare din Reşiţa care dispun de locuri la învăţământul dual.

ANUNȚ PUBLIC

Serviciul de alimentare cu apă și de canalizare al comunei Dalboșeț, cu sediul în comuna Dalboșeț, str. Principală, nr. 270, jud. Caraș-Severin, CIF: 41198151, Tel: 0255 243 403, email: primariadalboset@yahoo.com, organizează la sediul său, concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a unor posturi vacante, pentru funcțiile contractuale de: contabil – funcție de execuție / 2 posturi de muncitor necalificat – funcție de execuție. Concursul va avea loc în data de 28.10.2019 la ora 09:00 la sediul Primăriei Dalboșeț, nr.130

Reclamă

Cele mai citite

Copyright © 2019 Toate drepturile rezervate. By INC