Primarul Ioan Popa a pregătit documentaţia pentru a scoate traficul greu din oraş. Reşiţa va avea semicentură pe vechiul drum al Ţerovei

 

Varianta ocolitoare din estul municipiului Reşiţa va porni din Drumul Naţional 58, de la stația de curent de la kilometrul 8, până la fosta Uzină Cocso-Chimică de pe Valea Ţerovei.

 

Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru semicentura Reşiţei – o şosea de cinci kilometri care va urma, practic, vechiul drum al Ţerovei şi va rezolva o mare parte din problemele cauzate de traficul greu care sufocă orașul – sunt finalizate, iar proiectul va fi depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, pentru a fi finanţat din fonduri europene.

 

„Drumul de acces de la kilometrul 8 spre Ţerova va scoate complet traficul greu din zona aceasta, cu excepţia celor care se ocupă cu aprovozionarea în oraş. Pleacă de la staţia de 400 kilovolţi de la kilometrul 8 şi merge practic până la halda de zgură. Este un drum pe care îl avem deja discutat cu ADR Vest şi va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional. Are o lungime de 5 kilometri, iar aceşti 5 kilometri de drum vor fi, practic, o parte din semicentura oraşului. Traficul greu nu va mai intra pe Calea Caransebeşului, prin oraş, ci va intra pe partea aceasta nouă. Şi poate, mai târziu, cine va veni după mine va spune că nu am avut o idee proastă cu realizarea în acea zonă a unui tunel de 800 de metri lungime prin care să ieşim în partea de sus a oraşului, spre Semenic”, a declarat primarul Ioan Popa.

 

CITEȘTE ȘI: ULTIMATUM. Primarul Ioan Popa: Depozitul de fier vechi din zona Intim – Liceul „Traian Vuia” trebuie să dispară!

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite