Primarul Ioan Popa, în fața iminentei fuziuni UBB-UEMR: „Sunt convins că viitorul ne va rezerva proiecte frumoase pe care să le dezvoltăm împreună!”

Aprobată ieri în Consiliul de Administrație al Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, fuziunea prin absorbție a UEMR cu UBB este o soluție extrem de fericită pentru Reșița, ținând cont de problemele pe care le are Universitatea reșițeană, subliniază primarul municipiului, Ioan Popa.

„Fuziunea prin absorbție a Universității Eftimie Murgu cu UBB, în situația actuală, cu probleme legate de nefinalizarea unui proiect UE, cu riscul major al rambursării fondurilor (risc asumat de UBB), pe fondul crizei financiare cauzate de numărul redus de studenți și obligația de a plăti restanțe salariale cadrelor didactice, mi se pare o ieșire din impas extrem de fericită! UBB este una dintre cele mai bune instituții de învățământ superior din România. Primăria Reșița a transmis încă din luna ianuarie sprijinul total pentru realizarea acestui demers. Sunt convins că viitorul ne va rezerva proiecte frumoase pe care să le dezvoltăm împreună!”, este mesajul transmis reșițenilor de către primarul Ioan Popa cu privire la decizia conducerii UBB privind fuziunea cu UEMR.

UBB Cluj-Napoca este cea mai bine clasată universitate românească din Europa și prima instituție de învățământ superior din România, conform Best Global Universities Rankings. Este poziționată pe locul 246 în clasamentul european și locul 560 în lume. Este chiar pe locul 63 global pe domeniul matematicii. Totodată, UBB a primit în mod repetat din partea ARACIS calificativul „Grad de încredere ridicat”.

CITEȘTE ȘI: Soarta Universității Eftimie Murgu Reșița a fost pecetluită! Administratorii UBB Cluj-Napoca au votat!

După cum ați aflat azi în premieră din resita.ro, în ședința de ieri a Consiliului de Administrație al UBB Cluj-Napoca a fost votată favorabil fuziunea prin absorbție cu Universitatea Eftimie Murgu din Reșița. În urma fuziunii, se va constitui Centrul Universitar al UBB din Reșița, cu statut de extensie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB). Structura pe facultăți și departamente a UEMR va fi preluată în structura facultăților și departamentelor de profil ale UBB, cu excepția Facultății de Inginerie și Management care, rămânând în cadrul Centrului Universitar al UBB din Reșița, va deveni facultate distinctă în structura UBB Cluj-Napoca, cu denumirea de Facultatea de Inginerie. Școala doctorală (în inginerie) din cadrul UEMR își va fi menținută și va funcționa în cadrul Facultății de Inginerie. Întregul personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic al UEMR va fi preluat, din momentul fuziunii prin absorbție, în structura UBB Cluj-Napoca. Studenții înmatriculați la UEMR devin, de la data fuziunii, studenți ai UBB Cluj-Napoca. Întregul patrimoniu al Universității reșițene, cu activul și pasivul acestuia, se preia la momentul fuziunii prin absorbție de către Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite