Primarul Ioan Popa pune Reșița pe harta inovării și cercetării. Antreprenori de top din industria IT, în vizită în municipiul de pe Bârzava [FOTO]

 

O delegație formată din antreprenori de top din industria IT și din reprezentanți ai Primăriei Cluj-Napoca s-a aflat săptămâna aceasta la Reșița. Cu acest prilej, reprezentanții administrației publice locale și județene au prezentat oportunitățile referitoare la dezvoltarea sectorului de inovație în Reșița și în Caraș-Severin.

 

„A fost o reală onoare pentru mine ca în ultimele două zile să fiu gazdă, alături de Romeo Dunca, pentru o delegație formată din antreprenori de top din industria IT. Vorbim despre unii din cei mai mari jucători din piața de profil, precum doamna Maria Metz – CEO NTT DATA România, Voicu Oprean – CEO AROBS,  Bogdan Surdea – Country Director SYKES România, Alina Negru – General Manager Emerson Cluj, dar și a unor colegi din administrația locală cu cele mai bune rezultate din România, reprezentanți ai Primăriei Cluj-Napoca”, a anunțat primarul Reșiței, Ioan Popa, pe pagina sa de facebook.

 

 

Edilul a precizat că a prezentat invitaților din mediul de business planurile de viitor ale municipalității, oportunitățile și facilitățile pe care aceasta le creionează pentru a dezvolta zona de cercetare și inovare. „Noile programe de finanțare din fonduri europene pot crea oportunități de investiții și dezvoltare de afaceri în domeniul digital, la Reșița. Îi mulțumesc domnului Călin Hințea, promotorul acestei întâlniri, decan al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării de la Universitatea Babeș-Bolyai, cel care a lucrat la realizarea strategiei de dezvoltare a Clujului. Îi mulțumesc pentru sprijinul acordat, dar mai ales pentru că ne este partener în creionarea propriei strategii de dezvoltare pentru Reșița. Cu astfel de prieteni și colaboratori, am toată încrederea că putem duce Reșița și Banatul de munte pe un drum al dezvoltării sustenabile”, a subliniat Ioan Popa.

 

 

La rândul lor, reprezentații Centrului Universitar Reșița al Universității Babeș-Bolyai au subliniat importanța acestei vizite: „Decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, cel care a organizat și condus delegația clujeană din care au făcut parte și reprezentanți ai Primăriei Cluj-Napoca, a subliniat rolul primordial pe care instituția de învățământ superior din capitala Banatului de Munte, Centrul Universitar UBB din Reșița, îl are în strategia de atragere de investitori și de dezvoltare a regiunii. Firme de top din domeniul IT, reprezentate la nivelul managementului de vârf, au încurajat venirea tinerilor pentru a se forma la Reșița, cu accent pe domeniul IT, creând premisele de a dezvolta inițiativa antreprenorială în sectorul tehnologiilor de vârf”.

 

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available