Medicii Liviu Culda și Florea Borțun au fost primele cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Reșița care s-au vaccinat, astăzi, împotriva COVID-19. Până la sfârșitul săptămânii, la spitalul din Reșița vor fi imunizate 250 de cadre medicale.
Cele 250 de doze de vaccin anti-COVID-19 comandate de Spitalul Județean de Urgență Reșița pentru prima etapă de imunizare au ajuns la unitatea medicală în această dimineață. Vaccinarea a început la ora 9, în centrul amenajat pe secția de Oftalmologie. Cadrele medicale care și-au dat acceptul pentru a fi imunizate doresc să fie un exemplu pentru restul populației pentru ca, împreună, să contribuie la stoparea pandemiei.
Primul care s-a imunizat a fost directorul medical interimar al spitalului, Liviu Culda. „Am ales să fiu primul angajat al spitalului vaccinat anti-COVID pentru a-i încuraja pe colegii mei și pe pacienții mei să se vaccineze, dar și ca să verific procedura de vaccinare. Mă simt foarte bine după vaccinare, nu a fost niciun efect advers, niciun incident, nici măcar vreo durere legată de injecția respectivă. Asistentele noastre știu să facă injecții atraumatice. Este foarte important să ne vaccinăm pentru că este una dintre modalitățile prin care vom limita pandemia de coronavirus, una din căile prin care vom ieși din aceste zile negre”, a declarat Liviu Culda imediat după ce a fost imunizat.
Un mesaj similar a avut și medicul Florea Borțun, șeful secției Obstretică-Ginecologie: „Recomand întregii populații să se vaccineze pentru că doar așa această pandemie va dispărea și sperăm să intrăm în ritmul și în activitățile normale de până acum”.
Din totalul celor 1.164 de angajaţi ai Spitalului Județean de Urgență Reșița, până acum, doar 621 şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina. 250 dintre aceștia vor fi imunizați până la sfârșitul săptămânii. „Vaccinarea se va face pe două schimburi, de la 8.00 la 14.00 și de la 14.000 la 20.00. Este o procedură importantă atât pentru comunitate, cât și pentru personalul medical. Nu putem vorbi despre o comunitate sănătoasă fără un personal medical sănătos. Sperăm ca acest pas, de a începe vaccinarea, să fie primul pas spre normalitate, spre o viață sănătoasă”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență, Alina Stancovici.
Tot astăzi a început campania de vaccinare și în spitalele non-COVID din județ, la Moldova Nouă și Oțelu Roșu, și a continuat la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș și la Spitalul Orășenesc Oravița, unități care tratează pacienți infectați cu coronavirus și unde vacccinarea anti-COVID-19 a început în ultima zi a anului trecut.