Recuperarea timpului pierdut

 

Recenta analiză a Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, publicată de Hotnews și apoi de resita.ro, este dovada incontestabilă că județul Caraș-Severin, cu Reșița în frunte, a găsit drumul către dezvoltare și prosperitate. În ultimii ani, Caraș-Severinul s-a poziționat pe locul 3 la nivel național în ceea ce privește ritmul de dezvoltare economică, cu o creștere a PIB per capita de 177,5%. Această performanță este cu mult peste inflația de 150% înregistrată în aceeași perioadă.

 

Această realizare nu este întâmplătoare. Este rezultatul unor politici și proiecte bine gândite și implementate eficient. Cu un PIB per capita de 15.034 euro, Caraș-Severinul se situează în prima treime a județelor din România, depășind județe cu performanțe economice mult mai slabe. Faptul că am reușit să urcăm pe locul 13 din 41 de județe, într-un context economic dificil, arată că direcția în care ne îndreptăm este corectă și benefică pentru locuitorii noștri.

 

Această dinamică pozitivă este evidentă în fiecare aspect al vieții economice și sociale din județ. Creșterea economică exponențială și investițiile continue în infrastructură, educație și sănătate au transformat Reșița și întreg județul Caraș-Severin într-un model de dezvoltare regională. Modernizarea drumurilor, proiectele de infrastructură feroviară, extinderea rețelei de gaze naturale și reindustrializarea județului sunt doar câteva dintre inițiativele ultimilor patru ani care au contribuit la această ascensiune.

 

Faptul că județul nostru se află printre primele trei din țară în ceea ce privește ritmul de dezvoltare nu poate fi ignorat. Este un indicator clar că politicile și eforturile depuse până acum au fost eficiente și trebuie continuate. Singurul lucru pe care trebuie să-l facem este să continuăm pe acest drum al progresului. Trebuie să menținem și să amplificăm investițiile în infrastructură, să atragem noi investitori și să asigurăm o administrație locală competentă și dedicată.

 

Astfel, pentru locuitorii județului Caraș-Severin, mesajul este clar: nu trebuie să schimbăm direcția, ci să ne asigurăm că rămânem pe drumul pe care l-am început, consolidând și dezvoltând fiecare sector care a contribuit la această creștere. Continuând pe acest traseu, vom putea garanta un viitor prosper pentru toți cetățenii județului nostru.

 

Cu cine ne putem însoți pe acest drum? Aceasta este întrebarea la care trebuie să răspundem în 9 iunie 2024. Personal cred că nu avem decât opțiunea de a merge alături de cei care ne-au adus până aici, asumându-și sarcina recuperării timpului pierdut în experimente ratate timp de peste un sfert de secol.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available