Ediția de anul acesta a concursului „Reșița Curată – Curățăm și menținem!”, inițiat de primărie în cadrul Campaniei de curățenie „Reșița Curată”, se va desfășura în perioada 15 martie – 15 mai.
Primăria Reșița dă startul unei noi ediții a campaniei „Reșița Curată”, un amplu program de măsuri de curățenie și salubrizare la care sunt așteptați să contribuie agenți economici, instituții, unități de învățământ, asociații de proprietari și de locatari. „În cadrul acțiunilor stabilite, alături de susținerea firmelor de salubritate și a agenților economici, un rol foarte important îl are implicarea tuturor cetățenilor, asociațiilor de proprietari și locatari de la blocuri, unde trăiesc majoritatea cetățenilor din municipiu și care gospodăresc importante suprafețe de spații verzi, zone de parcare, alei și trotuare aflate în vecinătatea imobilelor în care locuiesc”, transmit organizatorii.
Pentru implicarea cât mai multor asociații în acțiunile de curățenie de primăvară din cadrul campaniei, primăria organizează și anul acesta concursul „Reșița Curată – Curățăm și menținem!”. Acesta va demara pe 15 martie și la el vor putea participa numai asociațiile de locatari și proprietari care efectuează lucrări de întreținere a spațiilor verzi, a aleilor și trotuarelor aflate în vecinătatea imobilelor în care locuiesc și fac dovada că nu au datorii la utilități (apă, canal, energie electrică, salubrizare) la data finalizării perioadei de desfășurare a concursului, respectiv 15 mai.
„Concursul are drept scop educarea cetățenilor în spiritul grijii permanente pentru mediul ambiant, prin implicarea acestora în număr cât mai mare la acțiunile de curățenie încurajate și susținute de Primăria Reșița împreună cu colaboratorii acesteia. Comisia de monitorizare și jurizare va verifica, în principal, următoarele aspecte: întreținere și curățenie spații verzi – gazon, flori, gard viu; amenajare și curățenie zona de intrare în bloc; achitarea datoriilor către serviciile de utilitate publică”, precizează reprezentanții Primăriei Reșița.
Potrivit regulamentului aprobat de consilierii locali, asociațiile se vor putea înscrie în concurs, prin completarea unui formular, în perioada 15 martie – 13 aprilie. 15 mai este termenul limită până la care se pot efectua lucrările, din 16 mai urmând să înceapă etapa de jurizare, în care comisia va efectua verificări la fiecare asociație înscrisă în concurs. În cazul în care vor apărea punctaje identice, în perioada 01 – 06 iunie va avea loc o etapă de departajare. Stabilirea câștigătorilor se va face în baza raportului întocmit de comisia de evaluare și jurizare care va fi stabilită prin dispoziție a primarului. Vor fi acordate 13 premii, în cuantum total de 10.000 de lei, după cum urmează: trei premii I – 2.000 de lei/premiu; două premii II – 1.000 de lei/premiu; trei premii III – 500 de lei/premiu și cinci mențiuni – 100 de lei fiecare.
Sursă foto: FB Banatul Montan