Reșița – orașul cu cel mai modern ecosistem educațional. După reabilitarea totală a unităților de învățământ, urmează dotarea cu mobilier și echipamente

 

Primăria Reșița a obținut o finanțare de peste 24.000.000 de lei din PNRR pentru dotarea celor 18 unități de învățământ din oraș și a unităților conexe. Acestea vor primi mobilier nou, echipamente IT și dotări pentru laboratoare multidisciplinare, de informatică și de științe, pentru cabinete școlare pe discipline, săli de sport și pentru ateliere de practică.

 

Viceprimarul Reșiței, Mădălina Chiosa, a semnat, ieri, 26 iulie, la Palatul Victoria, contractul de finanțare pentru dotarea școlilor din Reșița printr-un proiect de modernizare a infrastructurii educaționale în valoare de 24.183.493, derulat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). De această finanțare vor beneficia toate cele 18 unități de învățământ din Reșița și unitățile conexe – Clubul Sportiv Școlar și Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

 

Prin acest proiect urmează să se achiziționeze, în perioada 2023-2024, următoarele tipuri de dotări: mobilier, echipamente tehnologice, materiale didactice și echipamente digitale pentru atelierele de practică de la Colegiul Economic al Banatului Montan și de la Colegiul Tehnic; echipamente digitale și mobilier specific pentru 15 laboratoare de informatică în licee, școli și grădinițe; mobilier școlar modern și materiale didactice pentru 318 săli de clasă de nivel preșcolar, primar, gimnazial și liceal; echipamente digitale – display-uri interactive, sisteme all-in-one, multifuncționale, sisteme de videoconferință, scanere portabile – pentru 389 săli de clasă, mobilier școlar modern, materiale didactice, echipamente sportive și echipamente digitale pentru 11 laboratoare de științe și 57 de cabinete școlare de specialitate și săli de activități sportive. De asemenea, vor fi dotate complet și cabinetele de asistență psihopedagogică și de logopedie din fiecare unitate de învățământ și de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională și se vor înființa cabinete senzoriale în grădinițe.

 

 

„Felicitări echipei care a muncit pentru ca acest proiect să se concretizeze, colegele noastre Mădălina Chiosa, Ildiko Pataki, Liliana Dacica și Mădălina Rădoi. Această reușită ne duce cu un pas mai aproape de obiectivul nostru final, acela de a transforma Reșița în orașul cu cel mai modern ecosistem educațional. Mai avem mult de muncă, atât noi, cât și reprezentanții școlilor, dar vom reuși”, a declarat primarul Ioan Popa. Primul pas în această direcție a fost făcut de municipalitate prin reabilitarea tuturor unităților de învățământ – grădinițe, școli gimnaziale, licee și colegii – astfel încât preșcolarii și elevii să beneficieze de spații de învățare prietenoase și adaptate cerințelor unui învățământ de calitate. Până la această dată, au fost finalizate lucrările la toate unitățile de învățământ liceal din municipiu, cu excepția Liceului de Arte „Sabin Păuța”, care va fi depus pentru finanțare în perioada următoare. În ceea ce privește școlile gimnaziale și grădinițele, la o parte dintre acestea au fost finalizate lucrările, toate celelalte fiind în diverse faze de execuție.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite