Reșița – Smart & Safe City. 600 de camere de supraveghere video pentru reducerea ratei infracționalității!

Pe lângă un sistem inteligent de supraveghere video, proiectul care va fi finanțat din fonduri europene prin Agenția de Dezvoltare Regională Vest mai prevede implementarea unui sistem inteligent de parcare și a unuia de cântărire dinamică pentru depistarea camioanelor cu limita de tonaj depășită.

În total, în oraș vor fi montate 600 de camere de supraveghere video, dintre care cel puțin 100 vor fi camere inteligente, cu recunoaștere facială și cu memorarea numerelor de înmatriculare, fapt ce va permite aflarea parcursului unei mașini. Aceste camere inteligente vor fi montate la intrările în oraș și în intersecțiile principale, Kaufland, Victoria, Intim, Inspectoratul de Poliție. Universitate, Centru Civic. „Acest proiect îl facem în parteneriat cu Poliția Locală și cu Inspectoratul Județean de Poliție, Serviciul rutier, Criminalistica, astfel încât să reducem pe cât posibil infracționalitatea în oraș și să aducem un element de siguranță în plus pentru cetățeni. El va însemna supraveghere video, dar și cântărire dinamică și o gestionare inteligentă a parcărilor publice. Am avut discuții clare la ADR Vest cu directorul Sorin Maxim și aceste proiecte vor fi finanțate integral din fonduri europene”, a declarat primarul Ioan Popa la finalul ședinței de ieri a Consiliului Local Reșița, care a aprobat indicatorii pentru studiul de fezabilitate aferent acestui proiect.

Parcări inteligente

În ceea ce privește sistemul Smart Parking, acesta va fi prevăzut cu pastile inteligente încorporate în asfalt, care sesisează când o mașină ocupă un loc de parcare fără ca șoferul să achite taxa. „Parcările cu plată sunt apanajul orașelor inteligente. Acolo unde parcările sunt fără plată, zonele nu se dezvoltă economic pentru că sunt foarte mulți cetățeni care parchează mașini pe termen nelimitat și nu mai poate nimeni să beneficieze de acel loc de parcare. Vom adopta aceleași metode pe care le adoptă orașele care s-au dus în direcția asta, Oradea sau Cluj”, a explicat edilul.

Estimările municipalității arată că parcările cu taxă vor aduce la bugetul local aproximativ 1,5 milioane de euro pe an. Tot la capitolul parcări, se are în vedere amenajarea uneia pentru camioane, în interiorul Parcului industrial, ce va fi prevăzută cu toalete, dușuri și pază securizată.

Asfalt inteligent

Prin acest proiect, municipalitatea intenționează să rezolve și problema camioanelor cu limita de tonaj depășită care ajung în oraș. În acest sens, va fi achiziționat un cântar mobil, iar pe cele 5 axe de intrare în oraș vor fi montate pastile în asfalt care vor putea să cântărească în mers autoturisme și camioane de orice tonaj care se deplasează cu o viteză de până la 100 de km/h. Interceptarea prin pastilele din asfalt a unui camion cu tonaj depășit va fi urmată de tragerea pe dreapta a acestuia și folosirea cântarului mobil pentru dovedirea încălcării normelor rutiere.

Sursă foto: telegrafonline.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available