RESPO CITY 3. Hala Minda din Reșița, „reciclată” de studenții la arhitectură și urbanism

 

Asociația Respo DEEE a lansat o nouă ediție a celui mai premiat și apreciat concurs de idei de arhitectură din țara noastră, Respo City – Oraşul responsabilității de mediu, ce are în prim-plan un fost spațiu industrial din Reșița: Hala Minda.

 

Studenții facultăților din țară în care există programe de studiu de profil Arhitectură, Arhitectură de interior, Mobilier și Amenajări Interioare, Design și Urbanism sunt așteptați, până pe 10 aprilie, să depună proiecte de „reciclare” prin refuncționalizare a Halei Minda, în cadrul celei de-a treia ediții a concursului Respo City, organizat de Asociația Respo DEEE în parteneriat cu Ministerul Mediului din România și cu Primăria Reșița.

 

După două ediții – una în care studenții au avut la dispoziție o arie largă de implementare, aleasă de către organizatori în fiecare oraș universitar, iar alta în care li s-a propus un sit concret – Respo City 3 aduce în fața studenților un sit real, care integrează o clădire de patrimoniu local, Hala Minda din Reșița. „Invităm studenții să imagineze un centru de colectare DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) dedicat responsabilității de mediu, printr-o propunere care să înglobeze puncte de colectare a DEEE, spații de întâlnire pentru comunitate și, colțuri dedicate schimbului de idei și conferințelor cu scop educativ. Concursul își propune, așadar, să exploreze relația centrului de colectare DEEE cu o clădire existentă, Hala Minda, un obiect arhitectural aparținând patrimoniului local al orașului. Hala va conține centrul de colectare RESPO DEEE, care este obiectul principal al concursului. În restul spațiului se vor propune alte funcțiuni alese de student, în direcția organizării de evenimente culturale, care se vor reprezenta la nivel de principiu, în relație cu centrul de colectare și clădirea existentă”, transmit organizatorii.

 

Proiectele vor fi evaluate de un juriu format din Cristian Blidariu – decan Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara;  Lorena Brează – fondator The Challenge Academy; Răzvan Nica – prodecan Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” Iași; Ștefan Ghenciulescu – redactor-șef Zeppelin Magazine și conferențiar Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București; Șerban Țigănaș – decan Facultatea de Arhitectură și Urbanism Cluj Napoca și Mihai Drăgan – director comunicare Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, iar finaliștii vor fi anunțați pe 16 aprilie. Premiile puse în joc sunt 5.000 de euro – locul 1; 2.000 de euro – locul 2 și 1.000 de euro – locul 3, Gala de premiere fiind programată pe 26 aprilie.

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available