Rosso-nerii, primul eșec în Liga 3

 

CSM Reșița a cedat toate cele trei puncte sâmbătă, pe stadionul din Valea Domanului, în fața celor de la Pobeda Star Bîşnov, eșecul fiind prima înfrângere în actuala ediție a Ligii a III-a.

 

Ultimul eșec în Liga 3 pentru CSM Reșița este din 25 mai 2019, în runda finală a seriei vestice din eșalonul terț – pe-atunci normal, cu doar 5 grupe, din care promova în ciuda acelui 1-0 în Alba, la Galda de Jos, pentru ACS Industria, înfrângere de la care au trecut 1.225 de zile. Și mai multe chiar, în aproape 5 ani, de la ultima înfrângere acasă a ross-nerilor în Liga 3, consemnată pe 21 octombrie 2017, în urmă cu 1.806 zile, și tot cu 1-2, în etapa a IX-a, cu CNS Cetate Deva, cei din Șirineasa având să promoveze în acel sezon.

Revenind la disputa dintre cele două combatante, rosso-nerii au dominat jocul, dar tabela de marcaj a rămas neschimbată până în minutul 61, când Alexandru Avramovici i-a adus în avantaj pe reșițeni. Elevii lui Cheregi nu s-au bucurat mult timp, deoarece replica timişenilor a venit prompt. Răzvan Solomon a egalat în minutul 67, iar peste alte şase minute Valentin Grigore a stabilit scorul final: CSM Reşiţa-Pobeda Star Bîşnov, 1-2.

 

Poate că e binevenit și acest duș rece… cauzele sunt multiple, nu vreau să le scot în evidență în acest moment. Țin să felicit jucătorii, chiar dacă am pierdut, pentru că și-au dorit – atât am putut în acest moment, pentru că venim după o perioadă foarte încărcată. Păcat de ocaziile avute în prima repriză, în care cred că puteam tranșa jocul. Repriza a doua a fost exact ca și prima repriză, am dominat cap-coadă jocul, am deschis scorul, iar pe două greșeli în apărare echipa oaspete și-a pus amprenta și a câștigat. Țin să-i felicit pe această cale. O echipă ambițioasă, dornică, muncitoare, care a stat foarte, foarte bine în teren, a încercat să ne blocheze, atât cât au putut, și se pare că au găsit cheia ca să ne blocheze foarte bine jocul. În mod sigur este și o stare de oboseală, dar nu e o scuză, pentru că am încercat să rotesc, să dau posibilitatea să joace şi fotbaliştilor care n-au evoluat în Cupă. Totuşi, nucleul echipei a jucat și în Cupă și clar că se resimte o stare de oboseală. Terenul greu nu ne-a avantajat sub nicio formă, dar, încă o dată, nu caut scuze. Important e să identificăm greșelile care au fost, să le reparăm și să mergem cu încredere mai departe”, au fost concluziile antrenorului Călin Cheregi.

 

CSM Reșița: Zimmermman – Szijj, Ardei, Rimovecz, Bărboianu – Velcotă, Breșneni, Curescu, Drăghiceanu – cpt., Negru, Avramovici.

Rezerve la start: Chera, Căpățână, Fota, Popescu, Aboubacar, Mihali, Gerhard, Patrick Canea, Petre.

Antrenor Călin Cheregi.

 

Pobeda Star Bîșnov: Stoianov – Lungu, Bîrlovean, Solomon, Angheli – Vasilcin, Briciu – cpt., Budur (min. 90, Gînju), Paunchici – Grigore (min. 80, Cochințu), Enciu (min. 72, Miculescu).

Pe bancă: Jurca – Vegh, Balace, Kalapis, Boboiciov, Ghiuruțan.

Antrenor-jucător: Daniel Vasilcin.

 

 

Înfrângerea din Valea Domanului păstrează Reșița pe prima poziție, la egalitate de puncte, 15, cu Pobeda, dar cu golaveraj mai bun față echipa timișeană. În etapa următoare, pe 8 octombrie, elevii lui Cheregi vor juca în deplasare, de la ora 15.00, cu CSC Ghiroda, echipă situată pe locul 3, cu 11 puncte.

foto: Zoli Bagosi

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available