S-a semnat! Campus pentru învățământ dual la Reșița, o investiție de peste 120.000.000 lei din fonduri europene!

 

Proiectul privind construirea în Reșița a unui campus integrat pentru învăţământ dual liceal şi universitar, realizat de Primăria Reșița în parteneriat cu Consiliul Județean Caraș-Severin, cu Universitatea Babeș-Bolyai, cu cele două unități de învățământ din municipiu care au învățământ dual și cu 14 operatori economici, a obținut punctajul necesar pentru a putea beneficia de finanțare prin PNRR.

 

Vestea mult-așteptată ne-a fost adusă de primarul Ioan Popa, care a semnat zilele trecute contractul de finanțare.

 

„Este o certitudine, Reșița va avea Campus pentru Învățământ Dual!

Vineri, 5 aprilie, am fost invitat de ministrul Educației, doamna Ligia Deca, pentru a semna contractul de finanțare pentru această investiție, cu o valoare de 122.623.021 lei. Proiectul a fost depus în cadrul unui consorțiu format din Primăria Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin, Universitatea Babeș-Bolyai și alți 19 parteneri.

Le felicit pe colegele mele Mădălina Chiosa, Ildiko Pataki, Liliana Dacica și Mădălina Rădoi, pentru munca depusă ca acest proiect să fie câștigat de Reșița, în condițiile în care am avut competiție serioasă.”, transmite primarul municipiului Reșița, Ioan Popa.

 

Implementat de un consorţiu din care fac parte Primăria Reșița – lider de proiect, Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Universitar UBB Reșița, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița, Colegiul Tehnic Reșița, Camera de Comerț Germană și 14 operatori economici implicaţi în şcoala duală, proiectul are în vedere construirea în cartierul Mociur a unui campus integrat pentru învățământul liceal și universitar. Acesta va cuprinde: două centre de învățare, cu ateliere digitale, dotate complet cu echipamentele necesare pentru activitatea practică a elevilor; bibilotecă, sală de evenimente educaționale, spații de lectură și socializare, spații și teren pentru activități sportive, cantină și spații de cazare; două spații de cazare și recreere – Casa Elevilor și Casa Studenților, cu capacitate de cazare de 250 de locuri.

 

„Pe lângă construcția propriu-zisă a campusului, prin acest proiect asigurăm burse pentru elevi și studenți, toate dotările necesare desfășurării practicii elevilor și studenților, servicii de consiliere în carieră și dezvoltarea de programe de studii noi, relevante pentru piața muncii actuale.”, precizează primarul Ioan Popa.

 

Construirea Campusului dual integrat Banatul Montan, finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență, ar urma să fie finalizată în cel mult trei ani.

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available