Farmacistii vor elibera retete si cand sistemul de carduri nu functioneaza. Guvernul a luat noi masuri in situatia producerii de intreruperi in functionarea cardului national de sanatate

Miercuri, 26 Octombrie 2016
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Farmacistii vor elibera retete si cand sistemul de carduri nu functioneaza resita.ro -Farmacistii vor elibera retete si cand sistemul de carduri nu functioneaza

Pentru a fi evitata aparitia de disfunctionalitati în accesul asiguratilor la serviciile medicale, atunci cand se produc întreruperi în functionarea Platformei Informatice din Asigurarile de Sanatate (PIAS), Guvernul a modificat si completat doua acte normative.

Este vorba despre HG nr. 206/2015 privind aprobarea programelor nationale de sanatate pentru anii 2015 si 2016 si despre Anexa 2 la HG nr. 161/2016 pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2016-2017.

Potrivit masurilor aprobate de Executiv, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) constata si comunica, prin publicarea pe site-ul propriu, întreruperile în functionarea PIAS. În astfel de cazuri:

1)      serviciile si dispozitivele medicale, inclusiv cele din  cadrul programelor nationale de sanatate curative, se acorda off-line;

2)      furnizorii de medicamente elibereaza în sistem off-line medicamentele din prescriptiile medicale on-line si off-line.

Anterior, medicamentele puteau fi furnizate de farmacii doar în regim on-line.

Presedintele CNAS emite ordin, pana la termenul de raportare a activitatii lunare prevazut în contract, pentru ziua/zilele în care sunt constatate întreruperi în functionarea PIAS. Ordinul, care se publica pe site-ul CNAS, cuprinde conditiile de transmitere în PIAS a serviciilor acordate off-line si conditiile de validare a acestora, în cazul imposibilitatii de a utiliza on-line sistemul national al cardului de asigurari sociale de sanatate, parte componenta a PIAS, ca urmare a întreruperii functionarii acestei platforme.De asemenea, se prelungeste cu 3 luni valabilitatea HG 206/2015, respectiv pana la 31 martie 2017, pentru a se asigura continuitatea accesului la servicii medicale inclusiv în ceea ce priveste eliberarea medicamentelor si materialelor sanitare specifice asigurate bolnavilor în cadrul programelor nationale de sanatate.

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

2°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 96%

Vant: 6.44 km/h

  • 23 Nov 2017

    Mostly Cloudy 14°C 4°C

  • 24 Nov 2017

    Mostly Cloudy 11°C 3°C

Curs Valutar

Rieker