Imprimă această pagină

Val de controale in restaurante, magazine si depozite. Medicii veterinari avertizeaza ca cine nu respecta legea plateste

Luni, 20 Februarie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Medicii veterinari avertizeaza ca cine nu respecta legea plateste resita.ro - Medicii veterinari avertizeaza ca cine nu respecta legea plateste foto: resita.ro

Medicii veterinari din Caras-Severin au inceput o actiune ce va cuprinde majoritatea unitatilor de alimentatie publica din Resita, Caransebes, Bocsa, precum si din alte localitati mai mici din judet unde exista magazine sau depozite ce comercializeaza produse congelate.

 

“Înscrierea pe eticheta unui produs alimentar de origine animala congelat, a indicatiilor referitoare la data productiei si la data congelarii, reprezinta o etapa în realizarea si asigurarea trasabilitatii alimentelor pe întreg lantul alimentar, esentiala pentru evitarea unor potentiale riscuri pentru sanatatea publica. Actiunea se adreseaza agentilor economici care detin unitati de transare, centre de reambalare, depozite frigorifice, depozite alimentare, supermarketuri, hipermarketuri, magazine alimentare, restaurante, cantine si vizeaza obligativitatea înscrierii pe eticheta produsului a indicatiilor cu privire la data productiei si la data congelarii carnii si a pestelui neprocesat congelat”, a anuntat ANSVSA.

În cazul carnii congelate (de porc, pasare, oaie, capra), a carnii preparate congelate si a produselor din pescuit neprocesate congelate, operatorii din domeniul alimentar au obligatia sa puna la dispozitia consumatorului atat informatii privind data productiei, cat si informatii privind data congelarii. Ulterior acestei etape, ANSVSA va întreprinde controale oficiale pentru verificarea operatorilor economici privind respectarea obligatiilor pe care le au in asigurarea trasabilitatii produselor alimentare de origine animala congelate, prin înscrierea pe eticheta a informatiilor complete.