Milioane de euro intr-un proiect transfrontalier. Spitalul Judetean Resita reuseste sa obtina bani pentru o clinica la standarde europene in cadrul unui proiect, alaturi de Timisoara si Pozarvac

Vineri, 28 Iulie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita .ro -Spitalul Judetean Resita reuseste sa obtina bani pentru o clinica la standarde europene in cadrul unui proiect, alaturi de Timisoara si PozarvacSpitalul Judetean Resita reuseste sa obtina bani pentru o clinica la standarde europene in cadrul unui proiect, alaturi de Timisoara si Pozarvac resita .ro -Spitalul Judetean Resita reuseste sa obtina bani pentru o clinica la standarde europene in cadrul unui proiect, alaturi de Timisoara si PozarvacSpitalul Judetean Resita reuseste sa obtina bani pentru o clinica la standarde europene in cadrul unui proiect, alaturi de Timisoara si Pozarvac

Peste 11 milioane de euro pentru imbunatatirea diagnosticarii si a tratarii tumorilor maligne in zona de granita dintre Romania si Serbia.

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a semnat contractul de finantare Initiativa comuna Romania-Serbia împotriva cancerului în regiunea transfrontaliera: îmbunatatirea diagnosticarii si tratarii tumorilor maligne în cadrul Programului INTERREG IPA  de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia.  

Proiectul îsi propune dezvoltarea unor protocoale comune de lucru personalizate pentru pacientii cu cancer, avand un buget total de 11,7 milioane euro, din care 10 milioane euro fonduri europene. Obiectivul principal vizeaza încurajarea colaborarii în domeniul oncologiei între institutiile medicale din aria eligibila a Programului pentru a asigura accesul la servicii medicale moderne si eficiente pentru pacienti. Proiectul este derulat în Romania de catre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta ”Pius Brînzeu” din Timisoara, ONCOGEN si Spitalul Judetean de Urgenta Resita, iar în Serbia de catre Spitalul General Požarevac si Ministerul Sanatatii.

 

Obiectivele specifice ale proiectului se refera la îmbunatatirea si modernizarea metodelor de diagnosticare a cancerului prin:

- extinderea colaborarii între spitalele din regiunea transfrontaliera Romania-Serbia prin implementarea aplicatiilor de telediagnostic si modernizarea echipamentelor informatice;

- implementarea unei noi platforme software specializate, care sa permita schimbul rapid de informatii între medicii oncologi;

- modernizarea metodelor de tratament chirurgical si schimbul de informatii între specialisti;

- dezvoltarea fundamentarii pe baze de date a tratarii cancerului, pentru a ameliora calitatea diagnosticului si a creste speranta de viata a pacientilor.

 De rezultatele obtinute va beneficia în principal populatia din zona de granita a ambelor tari, cele trei spitale implicate în proiect oferind anual aproximativ 397.000 consultatii.

 Mai multe despre Program: www.brct-timisoara.ro si www.romania-serbia.net.

 

acs banat
Refill
Ecomart
Spark oil

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Cloudy

17°C

Resita

Mostly Cloudy

Umiditate: 93%

Vant: 6.44 km/h

  • 20 Aug 2018

    Rain 28°C 17°C

  • 21 Aug 2018

    Scattered Thunderstorms 28°C 18°C

Curs Valutar